CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Yung Nnelg over zijn eerste show in België

Glenn aka Yung Nnelg speelde onlangs in de Antwerpse Kavka zijn allereerste show in België op 'Sense Say presents... '. Dit is een hiphop, trap, trill & r&b concept dat zich buiten events ook bezig houdt met een eigen kledinglijn. Yung Nnelg heeft ook net een nieuw album genaamd Fox ll uit, met daarop samenwerkingen met onder andere Bokoesam en Willie Wartaal (Jeugd Van Tegenwoordig). Wij zaten na zijn show samen voor nog wat vragen!

Foto's: Pieter Slembrouck. Tekst: Louis Lucas
 

Dag Glenn, we kennen je natuurlijk beter als Yung Nnelg maar kan je je even kort voorstellen?

Ja, ik ben Glenn en ik ben 21 jaar, geboren in Amsterdam en mijn ouders komen uit Ghana. Ik voel mezelf ook wel Ghanees en ja, we hebben hier net een sicke show achter de rug.
 

Vind je dat er een verschil is tussen de crowds in Nederland en hier in België?

Op zich niet echt als in een heel ander publiek, maar ik merk dat het publiek hier enthousiaster en losser is; meer open ook. Ik weet niet of iedereen m'n shit kent, misschien ook niet, maar ik denk dat de mensen die het niet kenden ook gewoon helemaal los gingen.
 

Wat doe je in het dagelijkse leven nog buiten rappen?

Buiten rap ga ik nog naar school. Ik doe nu een minor ik zit in het derde jaar op HBO, ik studeer daar commerciele economie. Maar nu doe ik event management, daarnaast ben ik gewoon heel de dag bezig met muziek man.

We kennen je van het collectief ‘SMIB’ wie zie jij als een van de meest getalenteerde leden van de groep?

Ik vind Fosa YG echt sick, hij is nog jong, amper 15 jaar! Hij wordt echt de next best.
 

Waar heb je de meeste inspiratie gehaald voor je Fox ll EP ?

Euhm.. ik heb een beetje van 'Midnight Marauders' van A Tribe Called Quest. Het hele concept is zowat de begeleidende stem doorheen de plaat. Voor de rest heb ik ook heel veel naar Travis Scott, Future en Drake geluisterd. Het is een beetje een blend van al dat, met m'n eigen smaak eraan toegevoegd en dit is wat er is uitgekomen.

 Er staan ook featurings op je EP met Boekoesam en Willie Wartaal. Hoe zijn die tracks juist tot stand gekomen?

Boekoesam is een goede vriend van me. Ik zat samen met hem in de studio en ik liet hem een track horen. Hij zei meteen "ik moet hierop komen man!”. En Willie Wartaal dat was heel gek, net voordat de tour ging beginnen. Ik wou altijd al heel graag een nummer met hem maken, dus belde ik hem en vroeg of hij naar de studio kwam. Hij is gewoon gekomen het is niet via managers gegaan of dergelijke.

 

Voor hun opkomende event op 15 april wist 'Sense Say' opnieuw enkele mooie namen te strikken waaronder Anbu Nevlo, Finesselande en Maximilli (NL). Check snel het facebookevent voor meer info.
 All new articles