CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Zes lokale hiphoptracks die je deze week gecheckt moet hebben

Ook in de kortste maand van het jaar zaten onze lokale hiphopartiesten niet stil. Uit de reeks nieuwe releases selecteerde Chase de zes tracks die je zeker moeten checken. Deze week is het een op en top Belgisch lijstje met zowel Nederlandstalige als Franstalige tracks. Zo passeren onder meer Lerr, Pepe en Hamza de revue. Check it out zodat je kan uitpakken met je actuele Belgische hiphopkennis!

 

 

Hamza - Hola Que Pasa

Hamza zit de laatste tijd niet stil. Nu dropte de rudeboy z’n nieuwe track ‘Hola Que Pasa’ met een aanstekelijke hook. De release van de nieuwe track komt er in afwachting van de release van z’n project ‘Zombie Life’ waaraan hij nu de laatste hand legt.

 

 

G.A.N - Le Genre De La Maison

G.A.N. bracht nog maar net z’n tweede album ‘Texte Symbole’ uit. De rapper, die vooral tussen Brussel en Parijs vertoeft, spit voor z’n nieuwe track ‘La Genre De La Maison’ op een productie van Ozhora Miyagi onder het PAFFF Music label. Het volledige album van G.A.N. kan je checken via z’n site.

 

 

Pepe - Teleurgesteld

De Antwerpse mc Pepe kiest in z’n nieuwe track ‘Teleurgesteld’ voor diepgang. In het nummer probeert Pepe met minder verlangens te leven en blikt hij met heldere geest terug op gemaakte fouten. Cloos zorgde voor de beats van ‘Teleurgesteld’. Voor de clip kon Pepe rekenen op KijkenMag.

 

Personality - Casella x Sense-A x Keyser 618 (Brasil Part One)

De producties van Eye Con zijn van A tot Z zelf gemaakt. Ze nemen zowel het producen, recorden, mixen én masteren voor hun rekening. Het is een internationaal collectief dat bestaat uit Sense-A, Buffane (of Ra-Soul, B the UNknown), CHEF , Dank Masta Frank , Keyser 618, Casella AKA Booty Gawd TCD, Mary B Jane, Angelo Daemon, Omi Wan Kenobi, Visual Rich en Zerofu en heeft Gent als thuisbasis. Hun track ‘Personality’ is de voorbode van meer videoclips en mixtapes waar ze volop aan werken. Check it out!

 

Vî'tchen & Cinsî - Esprit En Marge

Vî'tchen & Cinsî is een nieuwe formatie die twee rappers van het ‘100Crew’ collectief en het 'Bandapart' collectief samenbrengt. Met jarenlange ervaring in de hiphopwereld laten ze nu hun skills los op de wereld. Het duo uit Luik releasete de track ‘Esprit En Marge’ in afwachting van hun debuutalbum ‘Une Couille Dans La Paté’ dat uitkomt op 11 maart.

 

Lerr - Eén Iets Feat. Deo Kenseo (Prod. by CJ Calvin)

De Gentse rapper Lerr heeft de smaak van het succes te pakken. Zo is hij genomineerd in twee categorieën voor de Vlaamse Rap Awards.  Z’n nieuwe album ‘ Kwintessens’ werd enthousiast onthaald en Lerr dropte nu ook de track ‘Eén Iets’ op YouTube. De collab met Deo Kenseo werd geproducet door CJ Calvin.

 

Lees ook:
6 lokale hiphoptracks die je vorige week gecheckt moet hebbenAll new articles