CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

30 jaar TLP in 30 platen - part 3

Gevraagd naar de hoogtepunten uit zijn dertigjarige carrière, haalt TLP onder meer herinneringen op aan dj-sets in Parijs, New York en Japan. Hij reist ook elk jaar af naar Nothing Hill Carnival in Londen en de Winter Music Conference in Miami, om daar andere dj's uit alle mogelijke genres aan het werk te zien. "Zelfs al heb je bakken ervaring, dat is essentieel om te blijven meedraaien", vindt hij.

Zijn passie voor muziek bracht hem dus al in alle werelddelen, maar toch staan er nog twee plaatsen bovenaan zijn wishlist: Jamaica en Afrika. "Als tiener ging ik al voortdurend om met Belgische Afrikanen. Mijn eerste lief was immers Manuela Kamosi, die je wel kent als zangeres Ya Kid K van Technotronic. Ik heb het altijd al super gevonden dat ik als white boy respect kreeg van de black crowd, maar ik wil eens in the motherland gaan draaien. Het liest in Nigeria of Gambia. En in Jamaica wil ik natuurlijk geweest zijn om er de soundsystem culture te gaan ervaren. The real thing!"

In afwachting tot hij ook die twee regels aan zijn rijk gevuld cv kan toevoegen, verblijdt hij ons hier nog met de derde en laatste selectie van zijn #30yearsTLP-lijstje. Read, listen and learn!

Foto: Lowie Clapéron

 

OutKast - Elevators (Me and You)

Dit is echt een van mijn all time favourites. Ik herinner me nog het moment toen ik de maxisingle van dit nummer kocht in The Bronx in New York.

 

Eddie Russ - The Lope Song

Een funky rare groove anthem uit de acid jazzperiode. What a tune!

 

Gary Bartz - I've Known Rivers

Nog zo'n soul jazz anthem waar ik dagen aan een stuk naar kan luisteren. Great song.

 

Schoolly D - Hustler Life

Al sinds zijn debuutalbum ben ik een grote fan van Schoolly D en ook zijn later werk blijft uniek. Hard en ruw, maar altijd superfunky. Dit staat ook op de compilatie die uitkwam naar aanleiding van mijn 30 years in the biz.

 

Brand Nubian - All For One

De legendarische New Yorkse mc Grand Puba bewijst over een ongelooflijke flow te beschikken op deze 90's hiphopclassic. Super funky sample ook!

 

Lady Saw - No Long Talking

Een TLP Troubleman classic, maar dan wel in de bootlegversie over ‘Hypnotize’ van Notorious B.I.G.

 

Buju Banton ft. Wayne Wonder - Bonafide Love

We blijven in Jamaica hangen met deze reggaeklassieker. Een loodzware bass line en dan die sweet vocals door Wayne Wonder: perfect combination!

 

Anthony Hamilton - Cornbread Fish Collard Greens

Wie mij kent, weet dat ik een grote fan ben van Anthony and The Hamiltones. Zijn eerste twee albums staan al jaren non stop on rotation in mijn auto. Dit is een van zijn meest dansbare nummers, onlangs nog gesampled door Ben Pearce in 'What I Might Do'. Ik ben echt blij dat deze track op de compilatie staat!

 

Rakim - Microphone Fiend

Een van de beste hiphoptracks of all time, by all means. Een killer beat geproduced door The 45 King en de tijdloze lyrics van one of the greatest, Rakim.

 

Eric Benet & Faith Evans - Georgy Porgy

We gaan eruit met een van de meest sexy nummers ooit, origineel door Toto. Early morning classic! 

 

TLP viert zijn 30 years in the business met een compilatie-cd bij N.E.W.S. Records en een party met onder meer Grandmaster Melle Mel en Tony Touch op 10 november in de Vooruit in Gent. All new articles