CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

4 alcoholvrije cocktails om Tournée Minérale te overleven

Je zou al onder een rots geleefd moeten hebben de voorbije weken om niets over Tournée Minérale  te hebben gehoord. De kranten staan er vol van, elke televisiezender heeft er wel één of meerdere items aan gewijd en binnen elke vriendengroep is er wel minstens één persoon die deelneemt aan het initiatief van de Stichting tegen Kanker en de Drugslijn.

Het principe is eenvoudig: je registreert je voor de actie en je drinkt een maand lang geen alcohol. Jammer genoeg is de realiteit net iets complexer. De verleiding schuilt om iedere hoek. Iets drinken is namelijk zo ingeburgerd dat niet drinken steeds vragen oproept in je gezelschap. Ben je ziek? Ben je zwanger? Heb je een weddenschap verloren?

Speciaal om deze moeilijke tijden te doorstaan hebben we samen met Mattias en Ben van Bruut enkele mocktails, of King/Queens of the road zoals zij het zo mooi verwoorden, voor jullie klaar staan. Enjoy!

Foto's door Michiel Lateur
 

Not so lazy red cheeks

Plet vier frambozen op de bodem van je glas. Voeg 30ml limoensap, 15ml Monin violetsiroop, 15ml suikersiroop en 5ml Beartender frambozenpuree toe. Vul het glas op met crushed ijs en roer een aantal keren stevig. Top het glas nu af met Fevertree ginger ale. Werk af met enkele verse frambozen.
Blueberry-basil smash

Vul een highball glas met ijsballen. Voeg 80ml bosbossen-basilicum cordial toe aan het glas. Voor bosbessen-basilicum cordial doe je 400ml suikersiroop in een blender. Voeg je 200ml bosbessenpuree en een halve bussel basilicum toe en mix je alles tot een mooie rode siroop. Doe hier nu 400ml citroensap bij. Zeef de cordial met een zeefdoek. Top het glas af met Fevertree soda water. Werk af met een blaadje basilicum.

 Virgin Pornstar

50ml Ananassap

30ml Limoensap

30ml Monin vanillesiroop

20ml Beartender passievruchtpuree

1 Eiwit

Vul een shaker met alle ingrediënten en voeg 1 blokje ijs toe. Deze techniek gebruiken we om een mooie eiwitlaag te verkrijgen. Shake gedurende 10 seconden. Vul de shaker nadien met ijsblokken en shake opnieuw gedurende 10 seconden. Double straine de cocktail in een coupe. Werk af met een gedroogd citroenwiel.  

 Green goblin

Vul een highball glas met ijsballen. Voeg 80ml komkommer-basilicum cordial toe aan het glas. Om een komkommer-basilicum cordial te maken doe je 400ml suikersiroop in een blender. Voeg nu een halve komkommer en een halve bussel basilicum toe en mix alles tot je een mooie groene siroop hebt. Doe hier nu 400ml citroensap bij. Zeef de cordial met een zeefdoek.Top tenslotte het glas af met Fevertree ginger ale. Werk af met komkommer.All new articles