CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 Chase-approved hangouts in Londen

Chase-approved hangouts zijn in ons Belgenlandje talrijk aanwezig en sinds kort zijn we ook over de grens te vinden. Na enkele van de leukste plekjes in Amsterdam bezocht te hebben, zijn we deze keer naar Londen getrokken. The more the merrier, toch? We nemen je mee naar de leukste hotspots voor de foodies, shoppers en art hoes onder ons.

Tekst door Jarne Eetesonne, foto's door Jantien Debyser

 
Hatchard's

Hatchard’s is de oudste boekenwinkel in Londen (1797) en straalt dit ook uit. Van geschiedenisboeken tot chicklits, hier vind je alles terug! Exclusieve covers en limited editions, zoals gehandtekende versies, zijn hier talrijk aanwezig. De winkel telt vijf etages waardoor iedere booklover zich hier van de drukke stad kan afzonderen. Door zijn ideale ligging (vlakbij Green Park en Piccadilly Circus) is het zeker de moeite waard om eens binnen te springen.

187 Piccadilly, London, W1J 9LE


 
Whitechapel Gallery

Deze gratis art gallery heeft veel weg van het S.M.A.K in Gent. We zagen een gevarieerd aanbod aan kunstwerken: schilderijen, foto’s, filmpjes en installaties. De galerij is zo samengesteld dat je interactief de kunst ontdekt. De expo’s die wij bezochten waren van Mary Heilmann, Keith Sonnier en Edwina Ashton. Voor wie weg is van moderne kunst is Whitechapel Gallery zeker een must-see.

77-82 Whitechapel High Street, London, E1 7QX

 

 
Blitz

In het kleurrijke Shoreditch vind je veel vintage shops terug, maar toch springt deze eruit. De winkel, die ook een eigen kledinglijn heeft, selecteert zorgvuldig zijn collectie. Bepaalde kledingstukken worden gemodified voordat ze in de rekken belanden zodat ze up-to-date zijn. Je vindt er meer dan kledij en accessoires, ook boeken en oude vinylplaten zijn er te koop. Als je eventjes wilt bekomen van al het shoppen kan je terecht in de Blitz coffeebar. Neem zeker een foto in de photobooth om deze shopping experience onvergetelijk te maken!

55-59 Hanbury Street, London, E1 5JP

 

 
Cereal Killer Café

Een bezoek aan Camden Town kan niet beter beginnen dan met een ontbijt bij Cereal Killer Café. De muren zijn bedekt met cereal boxes van over de hele wereld, ook diegene die je niet zomaar in de winkel vindt bij ons. (Lucky Charms anyone?) Je kan er zelf je eigen mix samenstellen van cereal, topping & milk. Voor de eeuwige twijfelaar staan er op de menukaart cereal cocktails zodat je je niet blind hoeft te staren op de honderden mogelijkheden. Voor een klein prijsje kunnen echte cereal lovers merchandise mee naar huis nemen.

Stables Market, Chalk Farm Road, London, NW1 8AH & 139 Brick Lane, London, E1 6SB

 

 
Brixton Market

Een nieuwe hangout die ons getipt werd door enkele locals is Brixton Market. Deze hotspot is makkelijk bereikbaar met de metro en bij aankomst is er meteen een hidden gem te bewonderen. Tegenover het metrostation is er namelijk een street art-memorial voor David Bowie door Jimmy C. Op de markt zelf worden veel nationaliteiten en culturen vertegenwoordigd in kleine kraampjes, winkeltjes en restaurantjes. Een aanrader voor een goedkope lunch is het Italiaans restaurant Franco Manca dat een beperkt aanbod klassieke steenovenpizza’s serveert.

Electric Avenue, London, SW9 8JXAll new articles