CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 Chase-approved hangouts in Valencia

Sinds kort zijn we met onze Chase-approved hangouts ook buiten de landsgrenzen te vinden. Na de hipste plekjes van Amsterdam en Londen, trokken we deze keer naar de Spaanse stad Valencia. Een relatief kleine stad met een enorm aanbod aan hippe bars, vintage shops en moderne kunst. We kozen er voor jullie de vijf leukste uit. Check it out! 

Bikes & Roll

No bike? No party! Valencia is een stad die je absoluut moet verkennen met de fiets. De korte afstanden tussen de bezienswaardigheden en de uitstekende fietspaden dragen zeker daartoe bij. Bij Bikes & Roll huur je een fiets voor enkele uren, een dag of een week. De keuze aan verschillende bikes is oneindig. Jij kiest een fiets op maat waarmee je de leukste spots in en rond de stad kan bezichtigen. Bovendien bieden ze je gratis hulp aan bij pech als je de toerist aan het uithangen bent in de stad. Bikes & Roll it is! 

Carrer d'Eivissa 8, Valencia

 

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Op goed 900 meter van Bikes & Roll ligt het stadspark Turia. Aan het begin van het stadspark ligt la Ciudad de las Artes y las Ciencias of de Stad van Kunst en Wetenschap. Toegegeven, je trekt best een halve dag uit om er alles te zien maar als je van moderne kunst en prachtige architectuur houdt, dan is dit the place to be in Valencia. Het hele complex bestaat uit zes onderdelen: L’Umbracle, Kunstenpaleis Reina Sofia, L’Oceanogràfic, L’Hemisfèric, het Wetenschapsmuseum Príncipe Felipe en de Agora. Het L'Umbracle is een prachtige tuin met palmbomen en bloemen. In en rond de tuin zijn er in elk seizoen exposities te zien van verschillende kunstenaars. 's Avonds transformeert deze toeristische hotspot in openluchtdiscotheek MYA voor de jonge Valencianen. Het Kunstenpaleis Reina Sofia wordt ook gedurende het hele jaar gebruikt voor voorstellingen en exposities. De gebouwen rond de Ciudad staan vol met streetart. Kortom, je geraakt hier (bijna) niet uitgekeken. 

Avenida del Professor López Piñero 7, Valencia
 

 

La Más Bonita 

La Más Bonita is een super leuke hotspot langs de strandboulevard. Het is dan ook één van de meest succesvolle bars in Valencia. Bij La Más Bonita kijk je uit over de palmbomen van Patacona Beach en de Middelandse zee. Je kunt er terecht voor ontbijt, brunch, lunch en diner. Dé aanraders zijn de Club Sandwich, de huisgemaakte nacho's en de ambachtelijke taarten. Keuzes maken zal dus moeilijk zijn met een Nutella Cheesecake, Oreo Cake of worteltaartje. Met de aqua blauwe tinten is het interieur in de bar is niets dan zomers. Aan de achterkant van het pand ligt een mooie tuin waar je gezellig een taartje kan eten in de schaduw van één van de palmbomen. 

Passeig Marítim de la Patacona, 11, Valencia 
 

 

Mercado Central/Mercado de Colon

Nog een leuke hangout of hangouts die getipt werden door locals zijn Mercado Central en Mercado de Colon in het hart van de oude stad. Beiden zijn makkelijk te bereiken met, hoe kan je het raden, de fiets. De centrale markt is een van de grootste markten van Spanje met de meest verse producten. De Mercado de Colon staat dan weer bekend als een hotspot voor chille loungebars en leuke restaurantjes. Op en rond de markten leeft een enorme diversiteit aan culturen, vertegenwoordigd in kleine kraampjes en shops. Enkel voor de architectuur van de beide gebouwen is deze hotspot een bezoekje waard.

Mercado Central, Plaça de la Ciutat de Bruges, Valencia 

Mercado de Colon, Carrer de Jorge Juan, 19, Valencia
 

 

 

Saturday Night Fever. #radiocity #radiocityvalencia #elcarmen #elcarmenvalencia #barriodelcarmen #ciutatvella #parovstelar

Een foto die is geplaatst door Rubén Martínez (@rumarmon) op


​Radio City

Dansjes en drankjes tot in de late uurtjes. Het uitgangsleven begint laat en eindigt nog later in Valencia. De stad heeft vele clubs en uitgaansgelegenheden waar je je helemaal kan laten gaan. Radio City is daar een van. Je kan er genieten van jamsessies, reggae, hiphop of een dj-set. Op donderdagavond kies of maak je zelf de muziek. Een plaatje kiezen of achter de mic staan. Het kan er allemaal. Tip: bestel je een Agua de Valencia. Een Valenciaanse cocktail op basis van sinaasappel, gin, wodka en cava. Het zal de avond er alleen maar leuker op maken. 
 

Calle Santa Teresa, 19, Valencia 
 All new articles