CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 experimentele tracks die je afgelopen maand moest checken

Vorige maand hadden we het te druk wegens familiefeest-wildgroei maar nu zijn we terug met 5 (eigenlijk zelfs 6) experimentele tracks om je dag mee te vullen. Van opkomende producer Jinx tot vaste klant Bonobo, wij zetten enkele interessante tracks van de voorbije maand op een rij voor jou.
Jinx – Ember

Deze opkomende bedroomproducer uit Londen bracht afgelopen maand zijn EP ‘Saffron City’ uit. Hij was te gast op BBC Radio 1 en was te horen op een compilatie cd van Eton Messy. 'Ember' is één van de nummers op deze EP. De aanhoudende flow met interessante soundscapes wordt ondersteund door een stevige carrosserie van bas en drum. De muziek doet ook wel een beetje denken aan Kidnap Kid en Hayden James.

 

LTGL – Splatter EP

Whizkid van de elektronica LTGL is terug met een ijzersterke EP zoals we van hem gewoon zijn. We konden niet kiezen tussen de twee nummers, dus hebben we ze beide in dit artikel gezet. Splatter maakt je hoofd gek met sexy, scheurende bassen & synths maar de Stuff remix ‘Java’ moet zeker niet onderdoen. De typerende en toch ondefinieerbare groove van LTGL is alom tegenwoordig en zorgt zo voor een perfecte B-side van de plaat. In December was Splatter ook al te horen op ‘The Gold Play’ van Tangram records samen met andere nummers van le Motel, Faisal en Up High Collective.

 

Silo – So fine

De Leuvense producer en DJ Silo werkte al meermaals samen met Kayloo en heeft afgelopen maand het nummer ‘So fine’ uitgebracht op het label Darker Than Wax. Het nummer is beschikbaar als free download. Funky, soulful en een unieke sound. Heerlijk om bij te grooven in je sofa, aan het strand, of op de birthday rave van je oma. 

               

Chloe Martini – Change of Heart

Vrouwelijke producers en DJ’s blijven toch uitzonderlijk in de elektronische scene en daarom zijn we Chloe Martini dankbaar dat ze haar nummers de wereld in stuurt. Deze Poolse dame zorgt samen met zangeres Chiara Hurley voor girl power met hun single 'Change of heart'. De combinatie van funky synths, strakke beats en R&B/soul-ish vocals zorgen voor het ideale muzikale huwelijk met Kaytranada en Pomrad als getuigen.

 

Bonobo – Bambro Koyo Ganda (feat. Innov Gnawa)

Hij passeerde ons vorige lijstje al en kon het niet laten dat nog eens te doen. Simon Green dropte zijn album op 12 januari en het is er eentje van de bovenste plank. Het nummer ‘Bambro Koya Ganda’ is tot stand gekomen dankzij de hulp van Innov Gnawa, een New York- Marokkaans collectief dat wereldmuziek maakt. Het nummer bevat een ongelooflijk sexy, diepe, dravende bas die door alles heen ramt en extra in de verf staat dankzij de gortdroge kick. De moeite waard op eens open te draaien. All new articles