CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 lokale hiphoptracks die je deze week gecheckt moet hebben

Wat een week eigenlijk! Eerst een hittegolf om 'U' tegen te zeggen, en als je online verkoeling komt zoeken, krijg je nog grotere hitte te verduren. Wij bieden in elk geval op voorhand onze verontschuldigingen aan voor alle brandwonden die onze wekelijkse lijst veroorzaakt. Blijkbaar was 2011 het warmste jaar uit de geschiedenisboeken. Voor 2016 zijn er nog geen cijfers, maar aangezien Mike a.k.a. Pirriporro opnieuw iets gedropt heeft, ziet het er naar uit dat we records gaan breken. Fatih en Castro geven hun mening over de voedselverspilling in het westen. Petit Jean geeft ons een proevertje van Emceeclopedie, en PepeNag en Space Baby Flex  spijzen de hongerigen met een zalig tussendoortje. Als afsluiter, iets fris en omgekeerd van nieuwkomer Doordacht.

 

Mike - Check 2.0 ft. Salah

22 Augustus 2011. De datum die in het geheugen van elke Vlaamse hiphopliefhebber gegrift staat alsof het gisteren was. Mike liet ons achter met de mond vol tanden. Vijf jaar later doet hij dat opnieuw samen met Salah, nuff said.

 

Fatih & Castro - Ver Van Mijn Bed (prod by Sandman)

Veel meer Rauw en Onbesproken dan dit wordt het niet. Fatih en Castro gooien de handen in mekaar om ons bewust te maken van onze extreme voedseloverschotten. Jaarlijks gooien we in Vlaanderen 2.000.000.000 kg voedsel weg. Dat is 350kg per inwoner. Op een productie van Sandman herinneren deze twee rappers ons aan onze verantwoordelijkheid.

 

Petit Jean - Emceeclopedie (32 bars) + slam

Petit Jean geeft ons de preview van zijn eerste EP die we in het najaar mogen verwachten. In deze track rapt hij niet alleen over hoe het er tegenwoordig aan toe gaat in de Vlaamse scene, want voor het geval je het tijdens het nummer niet gehoord had, levert hij na de track nog een korte slam-sessie die je zeker niet mag missen.

 

Pepe x Nag x Space Baby Flex - Intergalaktik

Enkele maanden geleden bezochten we de planeet van Pepe, maar vandaag gaan we intergalactisch. Nag en Space Baby Flex komen samen met onze reeds bekende astronaut, enkele onbezochte delen van ons universum onthullen. 

 

Doordacht - Alles Gaat Omgekeerd (Prod. Benihana Boi)

Doordacht heeft eerder al eens in onze lijst gestaan, maar zijn tweede single-release heeft ons ook overtuigd. Het is altijd zalig om jonge mensen gepassioneerd te zien worden door hiphop. Zoals hij het doet, zo mogen er meer zijn. All new articles