CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 lokale hiphoptracks die je deze week gecheckt moet hebben

Hopla, de eerste “5 lokale hiphoptracks die je deze week gecheckt moet hebben” van oktober is bij deze een feit. Deze week laat Brussel van zich horen. Dankzij Berrykrimi, Zwangere Guy en STR (Sami Tha Ripou) verovert onze hoofdstad drie plaatsen in de top 5. Verder passeren ook Young B en Bryan & Gerson de revue.

 

Berrykrimi - Elke Dag

Het Brusselse rapduo Berrykrimi, bestaande uit Berry en Krhymes, gooide deze week de videoclip voor 'Elke Dag' online. 'Elke Dag' is de titeltrack van hun 'Elke Dag' EP. De productie is van Dee Eye’s hand en de videoclip werd geschoten door Guillaume Durand onder de neonlichten van de Brusselse foor. Dit weekend vind je de jongens in de Bonnefooi.

 

Zwangere Guy- Dokter Guy

De tweede rapper uit Brussel is Zwangere Guy, ook wel bekend als Omar G van Stikstof. Hij dropte deze week de track 'Dokter Guy' in afwachting van zijn mixtape die later dit jaar komt. De videoclip waarin we buiten de hele stikstof-posse ook Jan Paternoster (van The Black Box Revelation) en Umi in zien verschijnen, werd verzorgd Benoit Do Quang. 

 

Bryan & Gerson - Ken Da Man

Bryan & Gerson zijn twee rappers uit het Antwerpse en maken ook deel uit van Ultimate Team, hun vriendengroep/ collectief. Naar eigen zeggen willen ze in korte tijd uitgroeien tot een serieuze partij in de Belgische/Nederlandse hiphopscene. “Jonge maar groeiende artiesten, een nieuwe generatie van bars en talent” , aldus $cottie, die de mix en mastering op zich nam. 

 

STR - SVP

STR ( staat voor Sami tha Ripou) heeft zijn tweede plaat 'Big Daddy' online gegooid. Op de plaat staan ook featurings van Convok en Snide en producties van onder andere Phasm ( die ook voor Berrykrimi producet). De artwork werd door 6Naps gedaan. Luister hierboven alvast de openingstrack SVP.

 

Young B - I Understand ft. DLP & Jenny Cabral

Young B, wel gekend van zijn nummer 'Gordon Ramsay' en de remix hiervan, zette vorige maand Laundry Day nog op stelten tijdens zijn show. Ondertussen passeerde hij nog bij onze eigen Chuki voor een Chase Verses, en vorige week liet hij deze op de wereld los. De videoclip werd verzorgd door MRBAYOOR.All new articles