CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 lokale hiphoptracks die je deze week gecheckt moet hebben

Deze week nam de wereld afscheid van de grootste jazzmuzikant van ons land: Toots Thielemans. Hi Def, Samoerai en Infinite Joy zorgden voor een perfect eerbetoon. Verder was het bakken en braden in de zon - of zweten en puffen achter de boeken - dankzij de hittegolf die ons land nu teistert. JAYENESS, The Reminders en Lee Williamson leveren de passende, zomerse soundtrack, terwijl FRIS, Freddy Bracker, SuMi, Bluen en Title dan weer een verfrissende remix-ep uitbrachten. Hou het hoofd koel en blijf up-to-date met onze selectie van deze week!

 

 

Hi Def ft. Samoerai & Infinite Joy - Toots

Toots Thielemans is niet meer. Vanuit de hele wereld kwamen eerbetonen aan onze nationale jazztrots. Vanzelfsprekend ook uit ons eigen Belgenlandje. Hi Def, Samoerai en Infinite Joy bundelden hun krachten en maakten dit straffe eerbetoon aan de Belgische jazzlegende. Het artwork uit de bovenstaande video is afkomstig van MTHDPT.

 

Lee Williamson - whosyourdaddy

Geboren in Melrose, Scotland. Getogen in Kaapstad, Zuid-Afrika. En momenteel woont hij in Antwerpen. Kortom: Lee Williamson is een Belgische artiest met een internationale achtergrond. Hij is een crossmix van een lyricale Mos Def met een Kid Cudi vibe en een consious mindset. 'whosyourdaddy' is een jiggy track waarmee hij de oldschool feeling terugbrengt. Het is een vrij korte track, die als smaakmaker dient voor nog wat komen zal.  

 

The Reminders - If You Didn’t Know

Het is een schande dat we dit tweetal nog niet eerder hadden opgemerkt! The Reminders is een opmerkelijk duo dat soulful sounds brengt met een sterke boodschap. De groep bestaat uit de Brusselse Big Samir en Aja Black uit Queens. Samen brengen ze messcherpe rhymes en hiphopbeats, overgoten met een reggaesausje. 'If You Didn’t Know' is een dansbare track die perfect bij dit zwoele zomerweer past!

 

JAYENESS - Follow The Sunshine

Over zwoel zomerweer gesproken: JAYENESS daagt iedereen uit om de zon te op te zoeken. 'Follow The Sunshine' is de eerste single van het nieuwe 'Friends, Fools & Family II'-album van Phatmark Collective. “Traditiegetrouw bevat het album tracks van álle artiesten en crews binnen het veelzijdige collectief én werd er samengewerkt met enkele zeer interessante Friends”, aldus het West-Vlaamse collectief. Wij bij Chase kijken alvast uit naar de rest van het album, dat op 29 augustus het levenslicht zal zien!


Kunst/Wet :: 5 producers rethinking SeizoensKlanken’s Arts/Loi

Het Antwerpse elektronicaduo Seizoensklanken vroeg vijf Belgische producers om een remix te maken van hun nummer 'Arts/Loi'. Gewapend met een stapel samples van het originele nummer, kregen FRIS, Freddy Bracker, SuMi, Bluen en Title de opdracht om hun eigen ding te doen. Het eindresultaat is een heel eclectisch hoopje muziek geworden, gaande van future bass tot dreamy electronische composities. Support your local scene en koop die remixes via deze Bandcamplink!All new articles