CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 redenen om het Rotterdamse Motel Mozaïque festival te checken

De zegswijze ‘Het mooiste aan Amsterdam is de trein naar Rotterdam’ klinkt je misschien nog niet bekend in de oren maar wij bevestigen graag dat Rotterdam zeker niet moet onderdoen voor zijn bekendere tegenpool. De hippe metropool straalt gezelligheid uit met een dosis Hollandse directheid. Net die gezelligheid probeert het Rotterdamse stadsfestival Motel Mozaïque in de kijker te zetten.

Voor diegenen die nog niet overtuigd zijn geven we vijf redenen waarom jij Motel Mozaïque festival op 20 en 21 april zeker met stip moet aanduiden in je agenda. Begin die tickets voor de trein richting Rotterdam maar al te boeken!

Coverfoto door Ruben Hamelink

Top locaties over heel de stad

Motel Mozaïque is een stadsfestival, en dat nemen ze vrijwel letterlijk. De locaties zijn op wandelafstand verspreid over het levendige centrum van Rotterdam. Van de enorme schouwburg tot een hippe club pal in de uitgaansbuurt. Bij Motel Mozaïque zorgen ze voor de adembenemendste concertbelevingen in een ongewone setting. Wat dacht jij bijvoorbeeld van de bekende Kabouter Buttplug die naast het podium op het Eendrachtplein staat te pronken? Of zweterige dansfeestjes die zich voordoen in de gloed van de glas in lood ramen in een oude kerk?

De beste hostels van Nederland

Geen zin om te rennen voor die laatste trein of bus naar huis te halen? Geen probleem! Tijdens Motel Mozaïque kan je terecht in de vier leukste hostels van de stad. Samen met een heleboel andere festivalgangers kan je na een lange dag dansen en van de ene locatie naar de andere te hollen heerlijk wegdromen in een zacht warm bedje. Er is toch niets zo belangrijk als een goede nachtrust. Nu enkel hopen dat je nieuwe, tijdelijke roomies geen snurkers zijn natuurlijk.

Spannende guided tours door het hart van Rotterdam

Dat Motel Mozaïque gezelligheid hoog in het vaandel draagt is geen geheim meer. Liefst willen ze aan iedereen op het festival laten zien welke mooie plekjes Rotterdam allemaal te bieden heeft. Om alle bezoekers de kans te bieden om onbekendere plekken te ontdekken schakelen ze een team van rasechte Rotterdammers in. Elk van hen biedt een unieke tour aan waarbij je met een nieuwe blik naar de pracht van de stad kan kijken. Want zelfs de lelijkste architecturale constructies of industriële terreinen dragen een schoonheid in zich.

Een subtiel Belgisch kantje

Denk je dat je tijdens de twee dagen Motel Mozaïque festival toch op wat heimwee naar ons Belgenland zal stoten? Dan kunnen we je geruststellen dat dat onnodige zorgen zijn. Met een heleboel landgenoten op de line-up en bijna 10 procent van de bezoekers die net zoals jou uit België komen voel je je er al snel thuis. Natuurlijk zijn de delicatessen zoals bier en frietjes er waarschijnlijk niet van dezelfde kwaliteit als je gewend bent maar een kroket van tijd tot tijd kan ook een culinaire openbaring zijn.

Dansen tot in de late/vroeger uurtjes

Mocht je centjes willen besparen door toch niet te kiezen voor een hostel dan kan je dagen lang doorfeesten. Persoonlijk raden wij toch aan om af en toe een break te nemen voor de nodige powernap. Maar voor de hardcore feestgangers is er tot in de late, of vroege, uurtjes altijd wel iets te beleven. Om je te vergezellen tijdens de donkerste uren van de dag staan er tal van DJ’s klaar om je aan het dansen te krijgen. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag is er zelfs een heuse Garage Party in het iconische Groot Handelsgebouw naast het even iconische centraal station.

Sta je ondertussen ook al te popelen om jouw tripje te boeken. Dan kan je meer info vinden op de website of Facebook pagina.

Al in de mood geraken kan je doen met onderstaande aftermovie! En met de Spotify-playlist. Kans maken op een volledig verblijf voor jezelf en 3 vrienden met toegang tot het festival en verblijf in een top hostel? Check dan zeker de Facebook pagina van Motel MozaïqueAll new articles