CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 redenen om naar Melt Festival in Duitsland te gaan

Wanneer je het in België een beetje gezien hebt qua festivals is het hoog tijd om eens andere oorden op te zoeken... Zo'n plek waar je zeker eens naartoe moet gaan is Melt Festival in Duitsland.

We geven vijf redenen om dit festival eens op je to do lijstje te zetten deze zomer.

 

 

A post shared by Melt Festival (@meltfestival) on


De locatie

Het festival vindt al meer dan 20 jaar plaats op het industriële Ferropolis terrein. Deze locatie is zonder te overdrijven: héél indrukwekkend. Het hele terrein is een openluchtmuseum van graafmachines. Daarnaast is het hele festivalterrein ook gelegen aan het Gremminmeer. Heb je het te warm of wil je je eindelijk eens proper wassen? Geen probleem het meer bied de oplossing!

 

 

A post shared by Melt Festival (@meltfestival) on


The Sleepless Floor

Maak kennis met de openlucht dansvloer die elke dag 24 op 24 open blijft. Wil je na de laatste act van de dag nog niet meteen naar bed of wil je graag wakker worden met snoeiharde techno en geweldige house platen? The Sleepless Floor heeft altijd de oplossing klaar!

Verwacht heel wat kwalitatieve muziek want grote namen zoals Nina Kravitz, Len Faki, Rødhåd… hebben hier allemaal al eens een set gedraaid. Op The Sleepless Floor mag je dus zowel opkomende talenten als gevestigde waarden verwachten!

 

 

A post shared by Melt Festival (@meltfestival) on


De unieke sfeer en de fantastische mensen

Op het Melt Festival vind je de meest kleurrijke persoonlijkheden! Het festival ligt op amper 150 km van Berlijn. Dat is duidelijk te merken aan de typische Berlijnse sfeer die je er terugvind. Mensen van alle uithoeken van de wereld komen naar Melt Festival dat jaarlijks garant staat voor een open sfeer waar iedereen respectvol met elkaar omgaat!

 

De organisatie

De organisatie van het festival is fantastisch! Alles is tot in de puntjes georganiseerd waardoor alles soepel en vlot loopt en er nooit wachtrijen zijn. Ook is er een enorm gevarieerd aanbod aan eetkraampjes. Van typisch Duitse keuken zoals knapperige bratwursten tot vegetarische en veganistische wereldkeuken, je vindt het allemaal! Ook kan je op het terrein heel wat leuke ambachtelijke kraampjes en vintage winkeltjes terugvinden waar je allerlei spulletjes kan kopen. Zeker het ontdekken waard!

De muziek

The best for last natuurlijk… Naar Melt festival ga je gewoon ook voor de geweldige muziek! Zo heeft Melt Festival jaarlijks een affiche om u tegen te zeggen! Techno, soul, house, drum & bass, hiphop… iedereen vindt er wel zijn ding! Het festival heeft jaarlijks grote namen aangevuld met heel wat ‘nieuwkomers’. Dit jaar komen onder andere Florence + The Machine en The XX er een exclusive show geven. 

Chase maakte alvast een lijstje met vijf toppers die je zeker moet gezien hebben. Bekijk hier ook de volledige line-up.

Zin gekregen om naar het festival te gaan? Bekijk ook onderstaande aftermovie.


Alle tickets zijn te verkrijgen via de Melt festival website.All new articles