CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 tips om de eerste Bekvechten one-on-one battle te winnen

Red Bull en Chase presenteren Red Bull Bekvechten, een platform waar rappers online kunnen battlen. Ook mét publiek, want zondag om 20 uur stipt gaan we van start met onze eerste openbare one-on-one battles. En met deze vijf tips ben je daar helemaal klaar voor!

 

1. Registreer je
Om deel te nemen aan de battles, moet je natuurlijk eerst een profiel aanmaken. Vergeet bij het registreren zeker geen nickname en motto in te geven. Een profielfoto zorgt ervoor dat andere rappers je herkennen terwijl je ze verbaal met de grond gelijk maakt.
 2. Check je internetverbinding en browser
Zorg vooral voor een stabiele internetverbinding. Je zou niet willen dat je internet tijdens een battle wegvalt. Zorg dat je de meest recente versie van je browser gebruikt en de laatste versie van Adobe Flash Player hebt geïnstalleerd.

 

3. Gebruik de oefenmodule
Om zeker te zijn dat alles werkt, open je best eerst eens de oefenmodule. Daar kan je bovendien je freestyle skills testen. Je krijgt iedere tien seconden een woord dat je in je freestyle verses moet verwerken. Loopt het vlot? Dan weet je dat je klaar bent om het tegen andere rappers op te nemen.


4. Check je geluid...
Het is belangrijk dat je goed verstaanbaar bent. Eens je de battlemodule opstart, kan je testen of je genoeg (en zeker niet te veel) volume produceert. Dat kan je zien aan de geluidsmeter. Als je goed wil klinken, zit je best goed dicht bij je computer. Sluit zeker geen externe geluidsapparatuur aan, zoals oortjes of een koptelefoon.5. ...en je beeld
Het oog wil ook wat tijdens een battle! Zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent. Hoe fresh je gekleed bent bepaal je helemaal zelf, maar zorg er zeker voor dat je in een goed verlichte ruimte zit. Als je webcam niet werkt, kan het zijn dat een ander programma de camera aan het gebruiken is, of dat je software niet goed geïnstalleerd is. Op voorhand testen is de boodschap!


Voila, nu ben je klaar om deel te nemen aan onze openbare one-on-one battles! Tot zondag! 
 All new articles