CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 groene pareltjes in Brussel

Met positieve weerkaarten in het vooruitzicht staat een uitstapje naar het park misschien al gepland. Mocht je het niet zien zitten om net zoals vorige zomer weer onder diezelfde boom op hetzelfde grasveldje te vertoeven, kunnen wij je misschien verder helpen. Speciaal voor jou zetten wij 5 Brusselse parken in de kijker om je bezoek aan onze hoofdstad te voorzien van de nodige dosis groen. Van de moestuin op de Albertina tot het welbekende Warandepark. Dit zijn de plekjes waar je met vrienden terecht kan om een avondje te chillen, je picknickdate in de watten kan leggen, rustig een boek kan lezen of zelfs op je gemak kan studeren.

Tekst Sandy Demandt, titelfoto Eric Ostermann

 

 

#brussels #vivabrussels #park #josaphatpark #josaphat #walking #walkinginthepark #beautifulday #sun

Een foto die is geplaatst door Lesky *photograph & wordlover* (@leskymot_leskyphoto) op

 

Josaphatpark 

Bij mensen buiten Brussel doet deze naam misschien niet meteen een belletje rinkelen maar dit 20 hectare grote paradijs is al jaren op rij verkozen tot het favoriete park van de Brusselaren. De groene oase van rust is gelegen in Schaarbeek even buiten het stadscentrum. Naast uitgestrekte grasvelden, vijvers en bloemenperken staan er in de zomer tal van activiteiten gepland. Wanneer je je vrienden voor een partijtje minigolf wilt uitdagen is dit park dé place to be! Nog een pluspunt is dat het Josaphatpark altijd open is. Je kan er dus je gezellige middagpicknicks plannen (voor alle benodigdheden, er ligt een Carrefour op 10 minuutjes van de ingang aan de noordkant) maar ook een lange avondwandeling maken. Als je het na een tijdje beu bent om in het kriebelige gras te liggen, raden we je aan om bistro Central Park een bezoekje te brengen voor een kleine maaltijd of om de dorst te lessen.

 

 

 

Zo een zicht mag je me elke dag geven.. #koninklijkebibliotheekbrussel

Een foto die is geplaatst door Ania (@las_ania) op

 

Koninklijke Bibliotheek en de Kunstberg

Wel pal in het centrum gelegen en zelfs net naast het Centraal Station is de Kunstberg. Het hoort niet meteen thuis onder de noemer park maar het centrale plein waarrond de grote museums liggen heeft zeker zijn charmes. Bankjes, fonteinen en een mooi uitzicht, meer moet dat toch niet zijn! Een van de belangrijke gebouwen aan de Kunstberg is de Nationale Koninklijke Bibliotheek, onder de studenten beter gekend als de KBR of Albertina. Jammer genoeg zijn vele studenten niet zo avontuurlijk en bezoeken ze de bib enkel voor het nodige schoolwerk. Toch zijn de grootste schatten niet terug te vinden tussen de bestofte boeken en oude kranten. Voor hét letterlijke hoogtepunt van de KBR moet je op de vijfde verdieping zijn. Daar bevindt zich de cafetaria waar je broodjes en drankjes kan kopen voor een kleine prijs die je dan kan verorberen met een indrukwekkend mooi uitzicht op de Brusselse skyline. En als het weer meezit kan je terecht op het dakterras waar je tussen de groentjes in de moestuin van een nog mooier uitzicht kan genieten.

 

 

 

Warandepark

Via een kleine wandeling omhoog vanaf de Kunstberg bots je prompt tegen het Koninklijke Paleis. En net zoals bij de wereldberoemde Koninklijke serres in Laken ligt ook in het centrum een stukje groen naast de vertrekken van onze Koninklijke familie. Het Warandepark heeft heel wat te bieden. Wanneer je er niet met je picknickmand en frisbee terecht kan, is dat waarschijnlijk omdat er een of ander evenement gepland staat. Van het Foodtruckfestival en de Irisfeesten tot Boterhammen in het park (wél je picknickmand meebrengen!) en Feeërieën georganiseerd door de Ancienne Belgique. Het park der parken van Brussel is het makkelijkst te bereiken als je uitstapt in metro- of tramhalte Park.

 

 

 

Jubelpark

In het drukke financiële hart van Brussel is het de moeite om je tussen metrohalte Merode en Schuman even naar boven te begeven om een frisse neus te halen. In het Jubelpark kan je genieten van kalmte en rust. Daarnaast is het de plek om een gezonde dosis cultuur op te doen. De grote paviljoenen zijn de thuis voor onder andere Autoworld, Koninklijke musea voor kunst en geschiedenis en Horta’s paviljoen der menselijke driften. Ben je toch meer geïnteresseerd in het uitzicht over Brussel vanaf de gigantische triomfboog, dan raden we je aan om een ticket te kopen voor het Koninklijk museum van het leger. Geen zin in cultuur? Genoeg bankjes en grasveldjes om je middag door te komen. De welbekende Apéros Urbain vinden er van tijd tot tijd ook plaats.

 

 

 

Zomer! #terkamerenbos #bxlmabelle

Een foto die is geplaatst door Aline Lapeire (@lapurrr) op

 

Ter Kamerenbos

Ten slotte trekken we nog naar Elsene, de tweede thuis van vele VUB- en ULB-studenten. Het Ter Kamerenbos is een natuurlijke uitloper van het Zoniënwoud en heeft, zoals de naam al doet vermoeden, meer bos- dan parkallures. Je kan er studeren in het groen, ontspannen in het gras of een stevige wandeling maken. Ook zijn er tijdens het jaar tal van activiteiten gepland. Van een heuse yogadag tot het gratis PiKniK ElectroniK op zondag 24 juli.

 

Andere plekjes waar je terecht kan om rustig een boek te lezen, je volgende waterballonnengevecht te plannen of je pintjes van de nachtwinkel te drinken met je vrienden zijn het Sint-Katelijneplein, de Vismarkt, Parking 58, de tuin van concertzaal Botanique, de Vijvers van Elsene en nog een eindeloos lange lijst die je kan raadplegen op Be a student, Be Brussels.All new articles