CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

6 beloftevolle Belgische Youtubers voor 2017

Iedereen die Belgische YouTubers volgt heeft ongetwijfeld wel eens gehoord van Kastiop, Acid of Unagize. Zij zijn namelijk enkele van de grootste YouTubers in België die Nederlandstalige content creëren. Naast deze bekende Belgen zijn er ook veel creators actief die, ondanks het feit dat ze minder bekend zijn, zeker de moeite waard zijn om eens te checken. Dit zijn 6 Belgische YouTube-kanalen die je zeker moet volgen in 2017.
 

Buisbazen
Het eerste kanaal heet Buisbazen en bestaat uit 4 creators, Halve (van de hiphopgroep Halve Neuro), Pieter, Samir (Up2D8) en Tom (Syroop).

Wekelijks uploaden Halve en Pieter een challenge video waarin ze de uitdaging aangaan om een opdracht tot een goed einde te brengen en zo dé Baas te worden van de opdracht. Zo hebben ze al geprobeerd om de fameuzeToren van Balen (een heus bouwwerk van hamburgervlees) in een recordtijd te verorberen, en een poging gedaan om verkleed als panda te liften naar Pairi Daiza. Laatst hebben ze nog een eigen rap uitgebracht naar aanleiding van hun 10 000 abonnees, waarvan ze de comments van hun kijkers moesten gebruiken voor het vormen van de lyrics (zie video).

Aangezien Samir en Tom beiden een eigen kanaal runnen, duiken ze niet in elke video van Buisbazen op, maar springen ze af en toe eens binnen. 

 

Kameraki Black
Kameraki Black bestaat uit een groep van creators die twee keer per week een video uploaden waarin ze allerhande grappige, maar ook serieuze (wetenschappelijke) tests uitvoeren. Gaande van het eten van insecten tot de unboxing van handige gadgets. En het is dat laatste waar Bockie, één van de gezichten va Kameraki Black, enorm goed in is. In zijn serie ‘Is't Et Waard?’ test hij gadgets op zijn eigen klungelige manier uit en drijft hij vaak de spot met zijn eigen seksleven. Mensen met een voorkeur voor droge humor, komen hier zeker aan hun trekken.

 

Aysha X Lina
Aysha X Lina, de twee meisjes die dit kanaal runnen, zijn sinds kort begonnen met het posten op YouTube. Dit Belgische duo heeft beslist om te verhuizen naar The Big Apple (New York) om daar hopelijk The American Dream te mogen beleven. Wat ze allemaal meemaken tijdens dit spannende avontuur, kan je terugvinden op hun kanaal in de vorm van vlogs. Zij kijken er in ieder geval enorm naar uit om deze ervaring te starten en te delen met hun kijkers. Wij zijn alvast erg benieuwd wat ze allemaal zullen tegenkomen in de meest bruisende stad ter wereld.

 

Raia Maria-Laura
Voor de fans van mode en fotografie hebben we het kanaal van Raia Maria-Laura. Zij is een jonge talentvolle fotografe uit het Brusselse die haar werk gespecialiseerd heeft in portretfotografie. Doorheen haar jonge carrière heeft ze al het geluk gehad om heel wat bekende personen voor haar lens te krijgen. Zo heeft ze tijdens de Paris Fashion Week het perfecte shot kunnen maken van Kim Kardashian herself.

Speciaal voor Fashion Week, heeft ze besloten om een YouTube-kanaal op te starten. Ze zal filmpjes uploaden waarin ze een beeld tracht te scheppen van hoe het er echt aan toe gaat in de modellenwereld, en we krijgen een unieke inside view van de backstage van catwalkshows tot en met afterparty’s. Wij hadden onlangs al een uitgebreid interview met Raia Maria-Laura over haar grote passie. 
 

Het Is De Merckx
Yannick Merckx heeft àltijd een glimlach op het gezicht. De man met het hoge teddybeergehalte heeft zelfs als missie die glimlach te verspreiden bij alle YouTube-kijkers. Yannick is iemand die echt van het leven geniet en dit graag deelt met zijn kijkers via zijn vlogs. Of hij nu straffe verhalen te vertellen heeft of ons meeneemt naar zijn verre reizen, elke video is gewoonweg een pareltje. Daarbovenop is hij iemand die nieuwe uitdagingen zeker niet uit de weg gaat. Hij is namelijk sinds enkele maanden actief als één van de gezichten van de Digibende, een initiatief van Telenet bestaande uit jongeren die gefascineerd zijn door technologie. Onlangs heeft hij voor een van zijn projecten Minister Alexander De Croo mogen ‘daten’.

 

Henk Rijckaert
Henk Rijckaert is een naam die je waarschijnlijk bekend in de oren klinkt. Deze Vlaamse stand-upcomedian is vooral bekend geworden door het legendarische tv-programma Zonde van de zendtijd. Sinds enkele maanden is Henk ook actief bezig met het maken van filmpjes. Elke dinsdag brengt hij een nieuwe aflevering van zijn serie Koterij, waarin hij je laat zien hoe handig hij is. Henk fabriceert namelijk Macgyver-style van schroot volwaardige en functionele voorwerpen, die er ook nog eens goed uitzien. Als je camerastatief ooit kapot gaat, maar je geen geld hebt om een nieuwe te kopen, of je wilt graag een handige tool om een luidspreker te versterken, dan ben je bij hem aan het juiste adres.All new articles