CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

6 lokale hiphoptracks die je deze week gecheckt moet hebben

Ook deze week hebben we weer lokale hiphop tracks voor jullie klaar staan in drie verschillende talen. TheColorGrey en FLEXUPTOWN verwennen onze oren met hun stem in het Engels. Graci, Malik, Astro en OD YAMI gaan hard in het Nederlands. And last but definitely not least Lord Gasmique van Bruksel’R produceert een Franstalig anthem met JeanJass. Laat de week goed beginnen, denk even niet aan de buren en draai je volume schaamteloos helemaal open.

 

TheColorGrey - Thin Lines

Als je nu nog niet van TheColorGrey hebt gehoord, dan heb je de voorbije maanden onder een steen geleefd. Met zijn self-produced EP ‘Do The Right Thing’ en de single ‘Silence Speaks’ maakte hij een enorm goeie indruk in 2016. Die lijn trekt hij door in 2017 met ‘Thin Lines’. Yup, pun intended

 

Graci & Malik - Vandaag

Na de samenwerking met Prozak en Bird heeft Graci er een nieuwe homie bij: de talentvolle jonge rapper en producer Malik. Het was dan ook die laatste die verfrissing bracht met een beat van zijn hand. Het duo stak al vaker de koppen samen. Zo stonden ze al samen op de track ‘Wees Niet Te Laat’ afkomstig van Graci zijn EP ‘Kalender Ellende’. Geen saldo omlaag, ze willen het vandaag!

 

Lord Gasmique - Concret (Prod. by JeanJass)

​Lord Gasmique maakt deel uit van het Brusselse collectief Bruksel’R. De Franstalige rapper maakte al een hoop drukte met zijn tracks ‘Bruksel’R-Lines’ en ‘Dark Vador’. Voor de productie van ‘Concret’ rekruteerde hij niemand minder dan JeanJass. Een diepe stem op een melancholische beat: de combinatie bevalt ons wel! 

 

OD YAMI – KRUISMOORDRAADSEL (Prod. CRKD)

Skere jongens uit je buurt maken hun return in onze wekelijkse lijst. Na hun ‘Villa Monte’ EP in 2016, zijn ze er dit jaar ook bij met een nieuwe release. ‘Kruismoordraadsel’ is de derde track van hun opkomende project ‘2980’. Ruw afgemixte vocals over distorted 808 sounds. Een dodelijke combo. 

​​

FLEXUPTOWN – HYPEBAE 

​Zijn eerste track ‘Bank’ behaalde al bijna 10.000 plays op zijn SoundCloud page. We zijn nu een maand later, en FLEXUPTOWN heeft al weer wat lekkers voor ons met ‘HYPEBAE’. Een song die zo uit ATL zou kunnen komen. FLEXUPTOWN speelt met verschillende flows op een uplifting instrumental.

 

Astro - De Verste (Prod. Taz Taylor)

Young Astro, ons al bekend door zijn beats, laat deze keer de productie over aan Taz Taylor. Voor de track ‘De Verste’ kruipt hij zelf achter de mic. Het lijkt wel alsof hij dit al jaren doet. Ook de clip is van hoog niveau, KijkenMag delivers. Overdag rennen voor stapels, komen tot rust in de avond.All new articles