CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

7 Street art werken die je moet gezien hebben in Hasselt

Wie aan Hasselt denkt, denkt niet meteen aan street art. Dat is jammer want vele internationale artiesten trokken al naar de Limburgse hoofdstad om er wat muren op te fleuren. Hierdoor zijn er vele mooie werken te zien. Onderaan lijsten wij onze 7 favorieten voor jou op.

 

 

ROA
Ten eerste is er ROA. Deze Gentse streetartist verwierf in 2010 bekendheid toen een van zijn muurschilderingen in Londen dreigde te verdwijnen. Er is weinig over hem bekend. Wel weten we dat hij een enorme passie heeft voor dieren. Dat kenmerkt ook meteen zijn stijl. Zijn uil in Hasselt is al enkele jaren te bewonderen, wie deze nog niet gezien heeft moet zeker eens gaan kijken.

 

 

Belin
Miguel Ángel Belinchón Bujes of in het kort Belin, is een Spaanse artiest. Zijn werken bevatten vooral mensen. Soms zijn deze realistisch afgebeeld maar vaak ook surrealistisch. Belin is een kunstenaar die geen gebruikt maakt van stencils maar zijn verbeelding de vrije loop laat gaan. De graffiti artist heeft een wereldwijde reputatie en mocht al eerder werken voor merken als Dockers, Carhartt, Sephora en voor verschillende bekende mensen. Zo mocht hij onder andere Kat Von D haar tattoo shop "High Voltage" in LA van een likje verf voorzien.

 

 

 

Animalitoland
Ja, er is ook een vrouwelijke street artist in deze lijst. Deze Argentijnse houdt zich niet enkel bezig met graffiti maar is ook in de weer met grafisch ontwerp, animaties, videogames, comics en speelgoed. Haar trademark zijn de vele karakters en wezentjes die ze schildert.

 

 

Eelco van den Berg
Deze illustrator, grafisch ontwerper, schilder en graffiti artist uit Rotterdam is zoals je al merkt echte duizendpoot. Zijn stijl is gekenmerkt door het sterke gebruik van kleuren en outlines. Zijn werk is wereldwijd te bewonderen, niet enkel in de straten maar ook op t-shirts, boxershorts, platenhoezen, skateboards en nog veel meer.

 

 

Een foto die door sofles is geplaatst op

 

Sofles
Sofles, een kunstenaar uit Brisbane in Australië, geniet ook van wereldwijde bekendheid. Mede dankzij een virale video in 2013 door Selina Miles. In deze timelapse video zagen we Sofles verschillende werken maken. Hij is lid van artcrew TMD.

 

 

Aryz
De tweede Spaanse street artist uit deze lijst. Hij gebruikt een combinatie van spray paint en verfrollen. Buiten zijn grote buitenwerken werkt Aryz ook vanuit de studio aan kunstwerken. Tot slot is hij ook een illustrator. In zijn werken spelen grote wezens vaak de hoofdrol.

 

 

Jaba
De beroemde Belgisch-Colombiaanse graffiti-artiest Jaba is geen onbekende in de wereld van visuele kunst. Hij werkte mee aan grote films zoals Star Wars en Indiana Jones. In een Ted-talk zei hij ooit “A city without graffiti is a city without soul”. Met dit kunstwerk brengt Jaba zeker wat soul naar Hasselt.

Deze zeven kunstwerken zijn niet de enige die in Hasselt te bewonderen zijn. Met dit plan is het makkelijk een wandeling naar alle werken maken. Have a nice trip!

 All new articles