CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Amazon Go, de toekomst van het winkelen?

​Je moet snel nog even wat uit de supermarkt gaan halen, maar de rijen aan de kassa zijn weer superlang! De persoon voor je vindt het leuk even een praatje te slaan met de kassier, terwijl je gewoon snel wil afrekenen. Daarbovenop komt nog eens dat zijn kaart weigert te werken en hij zijn eurocenten blijft tellen. We kennen deze frustratie allemaal. Zelfs aan de zelfscankassa staat er vaak een rij. Amazon brengt soelaas!

Amazon, de Amerikaanse onlinegigant, komt namelijk op de proppen met de winkel van de toekomst. Je wandelt binnen en scant aan de ingang je klantenkaart op je smartphone. Dan doe je je inkopen en wandel je gewoon weer buiten. Hoe het werkt? De slimme supermarkt van Amazon, Amazon Go genaamd, is helemaal uitgerust met camera’s en sensoren. Dezelfde geavanceerde technologie wordt ook gebruikt in zelfrijdende wagens. De supermarkt herkent dus vanzelf wanneer iemand iets uit de rekken neemt en wanneer ze iets terugplaatsen. De supermarkt is rechtstreeks verbonden met het virtuele winkelkarretje op jouw app. Enkele ogenblikken nadat je buiten wandelt rekent de winkel via de app met je af.

Best een knap staaltje innovatie dus. Maar of het concept daarom ook gaat aanslaan is moeilijk te voorspellen. Supermarkten kennen al jaren grote concurrentie van onlinewinkels en sinds kort ook van de maaltijdboxen. Amazon Go kan een oplossing zijn voor de mensen die snel nog een paar dingetjes uit de winkel willen halen.

In België, en eigenlijk overal in de wereld, moeten we echter nog even wachten op deze nieuwigheid. De winkel is voorlopig enkel te vinden in Seatle. Die is in bètafase en kan enkel bezocht worden door medewerkers. 

 

 All new articles