CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Atomic Spliff: artiesten van eigen bodem op Reggae Geel

Naast vele internationale artiesten, stonden er ook enkele artiesten van eigen bodem op het podium van Reggae Geel. Het duo Atomic Spliff was er één van. Hoe voelt het om op te treden op het oudste reggaefestival van Europa? Chase voelde de twee zangers, Daddy Cookiz en MC Stoneman aan de tand en werd achteraf uitgenodigd om mee te feesten op het podium. Sympathieke gasten, die van Atomic Spliff.
 

 
Atomic Spliff, interessant naam zeg!

Stoneman: Euh ja, zou je niet verwachten van een reggaeduo, he? Het begon allemaal toen ik naar de band Bush Chemists luisterde, een Britse dub- en reggaegroep. Ze hebben een liedje dat ‘Light up your spliff’ heet.

Daddy Cookiz: Omdat muziek zo dynamisch en explosief kan zijn, hebben we voor 'atomic' gekozen. Het klinkt supergek, he? Maar je moet straks gewoon naar ons optreden komen luisteren, dan zul je wel snappen wat ik bedoel. Je moet het voelen.

 

Jullie verschillen tien jaar, maar toch vullen jullie elkaar muzikaal heel goed aan. Hoe hebben jullie elkaar gevonden?

D.C: Ik zat vroeger in een rapband en trad soms op in clubs in Luik. Zo hebben we elkaar gevonden op vlak van muziek. Ik hou enorm van reggae, maar ook van rap. Vandaar dat we die twee stijlen in onze muziek mixen.
 

Hoe verloopt jullie tour tot nu toe?

Hectisch! We hebben door Frankrijk getourd, stonden op Dour en nu staan we hier. We spenderen heel veel tijd in auto’s en vliegtuigen, gaan van hotels naar podia. Heel leuk hoor, maar druk!
 

Staat er iets specifieks op jullie rider als jullie op tournee zijn?

Niet echt. Wij zijn erg low key. Wat we wel erg belangrijk vinden wanneer we ergens arriveren, is een goede ontvangst. Dat mag zeker niet ontbreken. Voor de rest staat er bier op de rider. Lekker Belgisch, he?
 

Jullie maken vooral reggae, wat heeft jullie geïnspireerd?

D.C: Van kleins af aan maakte reggae me blij. Wanneer ik het opzet, krijg ik instant een happy feeling. Onze muziek is ook heel upbeat, het is de bedoeling om de mensen een goed gevoel te geven. Je komt toch luisteren naar ons optreden straks, he?

S: Wij worden vooral geïnspireerd door dub en raggamuffin, en door Jamaica zelf. Het is echt bangelijk om op Reggae Geel te mogen optreden!

 All new articles