CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Backstage babbel met Pomrad op Pukkelpop

Pomrad stond ook dit jaar weer op de line-up van Pukkelpop. Deze keer kwam hij live naar de Wablief?!-tent en won hij het volk voor zich met materiaal van zijn nieuw album 'Knights'.
We spraken even met hem na de afloop van zijn show.
Eerst en vooral, hoe ging het vandaag?

Super, het was wel wat vroeg dus ik moest de mensen even wakker makker maar het was snel een feestje. De tent stond helemaal vol en dat is altijd tof.


Dit was niet jouw eerste Pukkelpop, wat was er anders deze keer?

Ja, ik denk dat dit wel de beste keer was. Vorig jaar was het in een andere tent, die ook wel gezellig was. Het jaar daarvoor stond ik ook in de Wablief?! maar toen stond ze op een andere plaats denk ik, toen was het geluid wat minder. Maar vandaag was het dik in orde.

 

Je hebt deze zomer al heel wat festivals gedaan. Onder andere Gent Jazz, Dour en de Lokerse feesten. Is er eentje dat er bovenuit steekt?

Ja toch wel, ik vond Gent Jazz toch wel speciaal deze zomer. Ik heb ook genoten van Dour, Pukkelpop en de Lokerse Feesten , maar Gent Jazz was speciaal. Vooral omdat het iets kleiner was en het publiek ging daar eigenlijk het meeste los. Ik had eigenlijk verwacht dat het rustig zou zijn, maar het tegenovergestelde was waar.


 

Op je nieuwe album heb je veel collaboraties gedaan met andere artiesten, hoe ging dat juist in zijn werk?

Ik heb vooral mensen gecontacteerd en iets doorgestuurd met de vraag om samen iets te proberen, gewoon voor de fun. Dan kropen we samen de studio in, en zo kwam er altijd wel iets uit. Als je gewoon samen vrijblijvend begint te werken, met het idee: “Ok, we gaan een plaat maken”, dan komt er uiteindelijk wel een nummer uit. Zeker met Sanne (Selah Sue) was dat heel plezant, ze is zonder twijfel de beste zangeres waarmee ik al heb kunnen werken. Zij heeft de hele tekst en de melodielijn uitgeschreven en ik stuur dan bij als producer en ik creëer de muziek.


Je gaat binnenkort ook nog touren in het buitenland, is er eentje waar je naar uitkijkt?

Ja naar die in Duitsland eigenlijk, want ik heb nog nooit in Duitsland gespeeld. Daar ben ik dus wel benieuwd naar.


Blijf je nog wat hangen vandaag op Pukkelpop? Wie wil je graag nog zien?

Zeker, we blijven nog wel even. Anderson Paak wil ik heel graag zien. En dan Aluna George en Jamie Lidell. Hem ken ik een beetje en een van zijn muzikanten ken ik goed. Voor de rest wil ik graag gewoon nog wat nieuwe dingen ontdekken.

 All new articles