CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Een speeddate met Baloji op Genk On Stage

Baloji begon zijn carrière in de jaren negentig bij de Luikse hiphopformatie Starflam. In 2004 verliet hij de groep om zich op zijn solocarrière te focussen. Vandaag is hij nog steeds een hardwerkende artiest, die naast het musiceren ook schrijft, ontwerpt en zelfs acteert. Hij stond op Genk On Stage om de jeugd te verwennen met zijn eigenzinnige hiphop: een mix van beats, samples en Franse teksten, met muzikale invloeden van over de hele wereld. Wij vuurden enkele korten vragen af op de Belgisch-Congolese mc en kregen even korte maar veelzeggende antwoorden terug.

Foto's: Nigel Heusden, tekst: Melissa Awouters
 

Een concert of een festival?

Dat is een moeilijke keuze! Ik denk dat ik het liefst optreed op een festival, maar dan wel in een tent. Het optreden is zo gemakkelijker te controleren en de aandacht van het publiek lijkt groter. Vandaag wordt dat wat moeilijker, want de Belgische ploeg voetbalt tijdens onze show. (lacht)
 

Heb je een favoriet?

Enkele dagen geleden stonden we op Down The Rabbit Hole in Nederland. Dat was een fantastisch festival, een van de beste tot nu toe.
 

Bier of sterkedrank?

Sterkedrank! Bier vind ik echt niet lekker. Ik drink het liefst rum, zonder cola en enkel met ijs. On the rocks, dus. 
 

Frieten of pizza?

Geen van beiden. (lacht) Ik vind frieten niet zo lekker en pizza al helemaal niet. Het liefst eet ik pasta en rijst.
 

Zomer of winter?

De zomer, zonder twijfel. Het is veel aangenamer en we hebben hier al genoeg regen gehad, vind je ook niet? We hebben dit jaar nog maar een twintigtal zonnige dagen gehad, dat is een ramp!
 

Dag of nacht?

Om op te treden, verkies ik de nacht. Maar sinds ik vader ben, ben ik een day person geworden. Spijtig, maar dat is het leven van een vader. (lacht)  
 

En als je muziek maakt?

Dan zijn er helemaal geen regels. Ik plan niets en schrijf wanneer het moment daar is, dag of nacht. Een echte muzikant is altijd met muziek bezig.All new articles