CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Belgian Bass: juli releases

Ook in juli was er zeker geen tekort aan releases in de Belgische drum & bass en dubstep scene. Maar misschien was je op die welverdiende vakantie en heb je hierdoor een aantal zaken gemist? Geen probleem! Wij hebben opnieuw een mooi overzicht gemaakt van wat je zeker niet mocht missen!

Sinecore - Bounce

Als wederhelft van het bekende Human Error duo weet Sinecore als geen ander een knallende drum & bass-plaat af te leveren. In juli konden we hem vinden op de nieuwste release van Insane Events Recordings met wederom een knallende neurofunkplaat, zoals we van hem gewoon zijn!
 

Used - You Let Me Go (ft. Emily)

Ook Used liet terug van zich horen met deze zomerse liquid tune. Je kent hem waarschijnlijk wel van het duo Used & Codex, maar hij heeft een tijdje geleden afscheid genomen van zijn vaste kompaan en gaat nu dus volledig solo. En dat kunnen we alleen maar toejuichen!
 

Netsky - Rio (Remix ft. Macklemore)

Na zijn derde album en met het oog op de Olympische Spelen in Rio dook Netsky samen met Macklemore de studio in voor deze frisse zomerse remix van zijn hit 'Rio'. Vorig jaar was de originele versie nog één van de zomerhits die we meerdere keren op festivals zoals Pukkelpop te horen kregen, benieuwd of dat met deze remix ook het geval zal zijn.
 

Speedwagon - Good Old Days / Forgive Myself

In ons overzicht van april kregen we al een eerste voorsmaakje van Speedwagons plannen om terug te beginnen met producen en we zijn maar al te blij dat hij deze heeft waargemaakt! Zoals de titel al zegt neem hij ons met 'Good Old Days' terug mee naar de hoogdagen van het genre, dat hij perfect naar voor weet te brengen door het geweldige snair- en drumwerk in deze track, afgewerkt met een prachtige sax op de achtergrond. Met 'Forgive Myself' kregen we nog eens een lekkere funky tune vol strak drumwerk voorgeschoteld zoals we het graag hebben!
 

M-Zine & Scepticz

Geen flauw idee waar we hier moeten beginnen, maar één ding is zeker: M-Zine & Scepticz hebben in juli allesbehalve stilgezeten! Zo konden we hen onder andere horen op een release op Diffrent Music voor World Giraffe Day 2016, een eigen Play EP op Blendits en een nieuwe vinyl release bij Warm Communications, waar ze samen met DLR een funky techy nummer afleveren. Veel nieuw materiaal dus, maar neem zeker de tijd om van alle nummers te genieten!
 

Digid - DUPLOC013

Ook de dubstepliefhebbers zullen in juli opnieuw aan hun trekken gekomen zijn, zeker met deze gewelidge Belgische combo van Digid en duploc.com. Dat Digid op meerdere muzikale vlakken een groot talent is mag al langer duidelijk zijn, maar dat is met deze release nog eens bevestigd! Dikke vibes​ alom!
 

Empire - In For the Kill / Futile

Je begint hem steeds meer op de line-up te zien van gewaardeerde drum & bass-feestjes en dat is volgens ons meer dan terecht! Empire leverde in de maand juli maar liefst twee dikke tracks af bij Heavy Duty Records. Zeker de moeite voor de liefhebbers van de meer heavy en darker drum & bass vibes. ​Benieuwd wat deze man nog allemaal gaat afleveren in de toekomst.All new articles