CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Belgische street art kunstenaars in de kijker: Dzia

Tijdens de zomervakantie namen we je mee langs enkele Europese steden om de lokale street art scene te ontdekken. Nu zijn we terug met een nieuwe reeks waarin we talent van eigen bodem zullen voorstellen. Van oude bekenden tot jonkies in het vak die zich aan straatkunst wagen, je zal ze de komende maanden op Chase kunnen ontdekken. Beginnen doen we vandaag met Antwerpenaar Dzia. Naast street art heeft de kunstenaar nog een andere passie. Eentje die hij op papier zet in zijn copyzine KRANK.

Coverfoto Dzia Krank
 

 

 

Silverfox #dzia #lineart #streetart #graffiti #plantin #dziakrank #2015 #antwerp #fox #chrome #vulpes

Een foto die is geplaatst door DZIA=KRANK (@dzia) op


Antwerpen

Dat hij ook internationaal bekend is zal je niet verbazen maar het merendeel van zijn werken is nog steeds in zijn thuisland te vinden. Zo is er deze ‘silverfox’ in zijn uitvalbasis Antwerpen. Mensen die af en toe in de Antwerpse premetro komen, meer bepaald halte Plantijn, zijn al bekend met dit werk. Maar ook in andere hoekjes over heel België kan je zijn kunst spotten.

 

 

Nr 2 for @blindwallsgallery #dzia #breda #streetart #lineart #mural #dziakrank #blindwallsgallery #nederland #toekan

Een foto die is geplaatst door DZIA=KRANK (@dzia) op


Breda

Ook bij onze Noorderburen mag hij af en toe een grauw woningblok opfleuren. Zo mocht hij met zijn karakteristieke lijnenspel Breda een beetje mooier maken in samenwerking met een project van het Nederlandse Blind Walls Gallery. Normaal heeft Dzia het voor sobere en zachte kleuren maar een toekan in licht beige zou niet zo een goed idee zijn. Voor zijn sierlijke vogel heeft hij dus zijn spuitbussen met de felle primaire kleuren onder het stof mogen halen.

 


 

 

Day 1 wip @cityleaks #dzia #cologne #koln #streetart #graffiti #muralart #lineart #bock

Een foto die is geplaatst door DZIA=KRANK (@dzia) op


Keulen

Onze buurlanden zijn duidelijk ook fan van Dzia. Dit jaar was hij te gast in Duitsland voor het CityLeaks Urban Art Festival. Samen met andere grote namen zoals Franco Fasolijaz en Hense mocht onze nationale trots het straatbeeld van Keulen voorzien van enkele eyecatchers.

 


Petrosino

De urban arts projecten schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Ook het kuststadje Petrosino in Sicilië  besloot zijn eigen kunstonderneming uit de grond te stampen en richtte zo Arts Oasis op. Dzia kreeg hier de kans om zijn dierentuin een zonnige vakantie cadeau te doen. In de vorm van ‘Il fenicottero’ liet hij zijn bedankje achter in de stad.

 


Saint-Dié

In Frankrijk zijn ze zo zot van Dzia dat hij er zijn eigen expositie mag voorstellen. Onder de naam Dynamic Animals kan je in Galerie 36e art zijn werk gaan bewonderen. De tentoonstelling duurt nog tot en met 30 oktober 2016 maar ook daarna kan je nog in de straten van Saint-Dié terecht om van zijn werk te genieten.

Je kan het werk van Dzia volgen op Instagram of eens een kijkje nemen op zijn website of Facebook
 


 All new articles