CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Belgische street art kunstenaars in de kijker: Roa

Onze reeks rond Belgische street art werd afgetrapt door Dzia, de Antwerpenaar die met zijn dierentekeningen de hele wereld rondtrekt. Nu nemen we het werk van Roa onder de loep. Een Gentenaar die, net zoals Dzia, bekendstaat voor zijn kunstwerken met dieren in de hoofdrol.

Coverfoto The Crystal Ship

 

 

medical space available #roastreetart at 108th & Lex

Een foto die door gauntlett is geplaatst op


New York

Nog steeds is er vrij weinig geweten over de Gentenaar. Buiten zijn passie voor dieren en zijn originele manier van werken, waarbij hij zijn kunstwerk altijd naar de context van de omgeving vertaalt, zijn er vele zwarte gaten in zijn verhaal. De mensen die hem moeten bereiken, kunnen bij hem wel steeds terecht. Zo ook de founders van het Monument Art Project, een kunstproject in de New Yorkse wijk El Barrio.

 

 

 

#roa #roastreetart #berlin #rats #climbing #streetart #schönhauser

Een foto die door krause.aaron is geplaatst op


Berlijn

In Berlijn hebben ze soms last van ongedierte. De mensen van dit Duitse woonblok vonden het uiteindelijk toch niet nodig om de rattenverdelger op de hoogte te brengen. Het metershoge kunstwerk van Roa is te bezichtigen vanop het terras van de plaatselijke koffiebar. Als een terraske with a view doen nog geen bekend begrip was, is het dat nu dus wel!

 

 


 


Montreal

Ondertussen is het Mural Festival een jaarlijkse gebeurtenis die veel Canadezen in hun agenda's hebben staan. Op de eerste editie in 2013 moest er echter nog indruk gemaakt worden. Wie anders dan Roa zou je op zo een evenement vragen om de buurt te komen opfleuren? Hij schilderde er zijn bizon en beer, al was hun maar om de meest bejaagde diersoorten in Canada een laatste rustplek te geven.

 

 

 

Walking through #hanburystreet in #bricklane #eastLondon #London and discovering #streetart by #Roa #roastreetart #sasatrip

Een foto die is geplaatst door Salvatore Canfora (@sasafreek) op


Londen

De Londense Hanbury street ken je misschien vooral van de excellente Aziatische restaurants en de gezellige tweedehandswinkels. De bekende zijstraat van Brick Lane heeft echter meer dan dat te bieden. Op de gevel van een van de restaurants kan je een van Roa’s werken gaan checken. Iets wat eerst een ooievaar moest worden, werd op vraag van de bewoners getransformeerd in een metershoge kraanvogel. De vogel die in vele Aziatische landen als iets bijzonders gezien wordt, heeft hier dus zijn perfecte thuis gevonden.

 

 

 

Den känslan. #ROAstreetart

Een foto die is geplaatst door gergokisch (@gergokisch) op


Oostende

Na zo'n groot succes in het buitenland denk je misschien dat Roa wat sterallures en kuren zou krijgen. Niks is minder waar! Ook hier in zijn thuisland kunnen we nog steeds genieten van zijn pieces. Zo werkte hij deze zomer nog samen met het kunstenfestival The Crystal Ship in Oostende. Deze muurschildering kun je gaan bewonderen in de Hofstraat in Oostende.

 

Meer info over de werken van Roa kan je terugvinden op Facebook. Om op de hoogte te blijven van nog meer Belgische street art, volg je best Street Art Belgium. En The Crystal Ship natuurlijk.

 All new articles