CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Beluister hier het nieuwe album van De La Soul: ‘and the Anonymous Nobody’

Zoals de jongens van De La Soul op hun eerste plaat ‘3 feet up and rising’ zongen: three seems to be the magic number.  Bijna dertig jaar later blijkt dat nog steeds te gelden. Via een kickstartercampagne verzamelden ze in no time het budget voor hun negende plaat. Weet jij niet meteen wie De La Soul is? Natuurlijk wel, iedereen kent het melodietje van ‘Hey how ya doing, sorry ya can't get through. Why don't you leave your name and your number and I'll get back to you’ toch wel? Schaam je niet te hard als dat je belletje nog steeds niet doet rinkelen, het is dan ook al elf jaar geleden dat ze hun laatste volwaardige album uitbrachten. Maar hier is hij dan eindelijk: ‘and the Anonymous Nobody’!
 


Voor ‘Pain’ werkten de mannen van De La Soul samen met Snoop Dogg. En dat is zeker niet de enige collaboration die terug te vinden is op het album. Ze doken ook de studio in met 2Chainz en Usher. Minder voor de hand liggend zijn de samenwerkingen met artiesten zoals Justin Hawkins en Damon Albarn. Naar eigen zeggen hadden ze nooit verwacht om aan dit soort album te werken, maar toch gingen ze de uitdaging aan. Het resultaat is een experimenteel hiphopalbum dat toetsen classic rock bevat en allerhande invloeden van de diverse collabs. De La Soul kreeg in het verleden al vaker problemen door sampling, daarom hebben ze voor dit album gebruik gemaakt van opnames tijdens verschillende jamsessies. Zo konden ze samplen uit meer dan 200 uur aan tape, without getting into trouble.

Met de release van hun nieuwe album kwam ook deze documentaire uit. Heel interessant voor wie nog veel meer over De La Souls nieuwe album te weten wil komen!
 All new articles