CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

“Block Party wil Genk meer op de kaart zetten”

There’s a new party on the block! Na de eerste succesvolle editie met onder andere De Nieuwe Lichting-finalist Jay MNG, Lvmbo en N9899, keert Block Party op zondag 26 augustus terug naar PAND Genk met een open air party. Picture this: een kersvers feestconcept met de beste hiphop-DJ’s van het moment, aangepaste food & drinks, sports en zwoele zonnestralen op je gezicht. Daarboven is toegang ook nog eens gratis en voor niets. Wat heb je nog meer nodig?

De beruchte Huiskamer-avonden zijn het levende bewijs dat de Genkse jeugd open staat voor alternatieve dansavonden. Daar bouwt de organisatie van Block Party graag op verder. “Genk heeft ontzettend veel onbenut potentieel op vlak van uitgaansleven,” aldus oprichter Kenneth Godderie. “Hiphop staat erom bekend mensen samen te brengen. Daarom willen we met Block Party graag een community uitbouwen waar de Genkse jeugd zich steeds welkom kan voelen. Dat doen we door ze een zorgvuldig uitgedacht feestconcept aan te bieden waar alles draait om de totaalbeleving en de interactie tussen de bezoekers onderling.”

De organisatie zet duidelijk graag in op haar twee speerpunten: beleving en verbinding. Zo werkte team Block Party al samen met Genkse muziekwinkel George and The Bear en Hasseltse skateshop PUSH om nauwkeurig uitgekozen hiphop-vinyls en de meest felbegeerde PUSH-merch tot bij hun bezoekers te brengen. Mede-oprichter Tim Schrijnemakers vertelt: “We vinden het belangrijk dat we ons publiek meer aanbieden dan een alledaagse fuif. Daarom zorgen we ervoor dat alles op Block Party in een hiphop-jasje steekt. Ook op onze open air editie krijgt iedereen weer de kans om een balletje te shotten op onze ring of elkaar uit te dagen in een spelletje beerpong.” Samen met Hasselts restaurant Tajine zorgen ze aanstaande zondag ook voor aangepaste food & drinks.

Voor deze tweede editie pakt Block Party uit met twee van de hotste Limburgse hiphop-DJ’s van dit moment: Hakimm en Jewels. Aangevuld met talent van eigen bodem (Säcür, Vandalen en MVRX), staat dit programma garant voor een bloedhete zondagavond.
See you on the block!All new articles