CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Borealis vertelt ons over Pukkelpop, hun ambities en persoonlijke projecten

Borealis mocht op zaterdag de Booth openen voor de laatste dag van Pukkelpop 2016, een hoogtepunt van hun zomer. We spraken met Pim & Malko achteraf voor een kleine recap, maar ook om wat te praten over hun persoonlijke projecten zoals de recordshop Crevette Records van Pim en de boekings van Mekitburn door Malko.

tekst door Sacha Claes, foto's door NFrame (Nicolas Grootjans)
 

Guys, voor jullie was het de eerste keer spelen op Pukkelpop. How was it?

Pim: Ja eerste keer Pukkelpop. Ik denk dat we beiden wel kunnen zeggen dat dit onze beste gig was van de zomer. We hebben ons super geamuseerd, we hadden nooit gedacht dat er al zoveel volk zou staan bij het begin van de dag. De stage stond goed vol halverwege de set, dat hadden we niet verwacht.

Malko: In het begin was ik eerlijk gezegd wat nerveus. Maar het was ook fijn om op een nieuwe stage te mogen spelen op Pukkelpop.
Jullie hebben vroeger ook geproducet, is dat iets waar jullie in de toekomst nog mee bezig willen zijn?

Malko: Ik denk dat we op dit moment er de tijd niet voor hebben. We zijn vroeger misschien ook iets te enthousiast geweest met dingen online te zetten zodra we iets nieuws klaar hadden. Achteraf bekeken denk ik dat je het beter kalm aanpakt en nog wacht op het juiste moment om ermee naar buiten te komen. Maar we zijn blij dat we op dit moment echt vinyl-dj’s zijn, want het is ook een hele uitdaging om voortdurend goeie vinyl platen te zoeken en daar willen we ons in verdiepen, dat is ook wel een beetje ons doel: om betere selectors te worden.


Zijn er bepaalde dromen die jullie hebben met Borealis?

Pim: Ja als ik er eentje mag zeggen dat is het toch wel om geboekt te worden op een festival zoals Dekmantel. Zij staan bekend voor het soort muziek dat wij spelen en dat staat toch wel op mijn bucketlist. Maar we nemen het momenteel zoals het komt, en het komt goed. (lacht) Zeker nu ook Pukkelpop, wat heel onverwacht kwam. Het is fijn dat ze ons bij deze stage zien, die vol staat met mannen zoals Hunee, Prosumer,... Want we boeken ook artiesten zoals hen op We Bring You.


Over We Bring You gesproken, zijn er nog leuke dingen in het vooruitzicht?

Pim: Jazeker, in het najaar hebben we toch wel wat leuke dingen klaar staan. Veel kunnen we er nog niet over zeggen maar het zal zeker de moeite zijn. We hebben sowieso onze verjaardagseditie.
Pim, jij hebt ook nog leuke vooruitzichten voor het najaar met jouw eigen recordshop Crevette Records. Hoe gaat het daarmee?

We zijn er momenteel mee bezig en over bijna exact een maand gaan we open. De openingsdag zal 16 september zijn. Dan ga ik een openingsweekend doen met drie partners waaronder Red Bull Elektropedia met hun Vinyl Frontier project. We zijn nu bezig met alles klaar te zetten, de bestellingen van de platen zijn gedaan en we hebben een stock opgekocht van 6000 tweedehandsplaten.


En de selectie is volledig door jezelf gedaan?

Voor de selectie heb ik samengewerkt met verschillende mensen omdat ik niet van elk genre heel goed op de hoogte ben. Iedereen heeft in zijn eigen genre een selectie kunnen maken, ik vond het belangrijk dat die selectie gebeurde door mensen die er echt wel mee bezig zijn. Hierdoor ga ik een diepgaande selectie kunnen aanbieden in de shop. Verder staan we ook open voor nieuwe dingen, mensen mogen altijd muziek aanraden die ze in onze stock zouden willen zien. 


Malko, voor jou ook leuke vooruitzichten met Mekitburn met o.a. Friend Within?

Malko: Yes, hem hebben we ook al eens geboekt op We Bring You. Echt een supertoffe man en gevarieerde DJ. Ik hoop dat hij wat extra volk kan lokken naar Mekitburn. Dit jaar hebben we ons meer gefocust op topartiesten uit het buitenland, terwijl we andere jaren meer binnen de landsgrenzen bleven. Zo hebben we voor deze editie Addison Groove, Cuthead, Debruit. Toch wel topacts en nog steeds voor een lage prijs.
Alright, blijven jullie nog plakken vandaag? Wie moet je sowieso nog zien?

Pim: Jazeker, iemand die we niet willen missen is Hunee, hij zal een set van drie uur spelen.

Malko: Jammer genoeg zal ik hem wel moeten missen, ik moet nog gaan draaien op een bruiloft. Maar we hebben hem al drie keer geboekt, ik heb hem dus gelukkig al eens gezien. (lacht)

 

 All new articles