CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Brussel in 5 street art works

Brussel is een stad met vele gezichten. Terwijl beleidsmakers, studenten en tooghangers hun uiterste best doen om een oordeel te vellen, laten kunstenaars zich in alle rust inspireren om het straatbeeld op te fleuren. Taggers en straattekenaars werden vroeger vaak afgeschilders als vandalen, maar ‘street art’ krijgt stilaan een waardige plaats tussen de hedendaagse kunst. Hun atelier: de stad. Chase ging de straat op om te ontdekken wat Brussel allemaal te bieden heeft.

Tekst Stefaan Kaberuka, foto’s Jules Devoldere van JD Creations.
 


​Bonom ontpopte zich met zijn herkenbare stijl op enkele jaren tijd tot de koning van de street art scene in Brussel. Zijn erotische figuren, fijne skeletten en abstracte dieren zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Zoiets moois zou toch nooit illegaal mogen zijn?! Bonom merkte in 2010 echter dat niets minder waar is. Sinds zijn arrestatie werkt Bonom onder zijn echte naam, Vincent Glowinski, aan muurschilderingen en tentoonstellingen.

 


Nokia 3310-gebruikers krijgen instant flashbacks als ze deze Space Invaders in de stad zien hangen. De kleine monstertjes gevormd met kleurmozaïeken zijn geïnspireerd op de gelijknamige videogame en worden gerealiseerd door de Franse kunstenaar Invader. Ze zijn heel subtiel aangebracht, maar als je goed uit je doppen kijkt, kom je er geregeld eentje tegen.
De Fuse is lang niet het enige waar mensen hun ogen voor opentrekken aan het Vossenplein. Deze authentieke Martini-Rossi reclame hangt hoog boven het stadsgebeuren te pronken. Nog voor George Clooney menig vrouwenharten deed smelten met de wijze woorden ‘No Martini, no party’,  leek dit dus the way to do it.

 We hebben sterke vermoedens dat Kaytranada zijn mosterd in Brussel kwam halen voor het artwork van zijn laatste album ’99.9%’. Misschien wel na het uitgaan, want deze ubermensch van GLeo kan je spotten op de hoek van de Recyclart (een oud treinstation, dat omgebouwd is tot een tempel voor underground-feestjes).


 


Brussel is een waar paradijs voor stripliefhebbers. Met grootheden als Kuifje, Guust Flater en de Smurfen in zijn rangen krijgt het zelfs de titel van bakermat van de Europese strip toegekend. De stad eert zijn legendes met de Strip Tour, een route die langs meer dan 30 muren loopt.  
 

Genoeg om te ontdekken dus, ook als student in Brussel. Kijk tussen het snapchatten en Pokémon vangen door af en toe naar boven en geniet van de verborgen pareltjes op de straat. Voor meer info over studeren in onze hoofdstad kan je terecht op de site van be a student, be brussels

 All new articles