CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Charlotte de Lange: “Bloggen is voor mij geen hobby maar een lifestyle”

Ze heeft vandaag 19 000 volgers op Instagram en er gaat geen dag voorbij zonder dat ze met haar blog bezig is. Twee jaar geleden startte ze met Enface'DL, dat ondertussen uitgegroeid is tot een succesvolle streetstyle blog. Tijdens een gezellige lunch in de Antwerpse foodbar Barchel vertelt Charlotte de Lange over haar succes. 

Tekst door Laura Oliveira Granja.

Dag Charlotte, stel jezelf eens kort voor.

Ik ben 25 jaar en kom uit Grimbergen. Tijdens mijn studies heb ik veel tegenslag gekend, maar ik hield het vol doordat ik mijn blog als creatieve uitlaatklep had. Met mijn master in productontwikkeling scoorde ik onlangs een job in de marketing bij Komono. Ik ben echt verliefd op mijn job. 

Hoe lang blog je al? Waarover blog je?

Enface’DL, afkomstig van het Franse “en face d’elle”, bestaat nu al twee jaar. Het is voornamelijk een streetstyle blog met veel outfit-posts. Ik wil niet alleen de grote merken in beeld brengen, daarom probeer ik een goede afwisseling te zoeken tussen bekende en onbekende merken. Check zeker mijn Instagram om inspiratie op te doen.

Waarom ben je ermee begonnen? Wil je iets met je blog bereiken?

Met Enface'DL wil ik mijn passie en ervaring voor mode delen. Oorspronkelijk had ik niet de ambitie om er mijn werk van te maken, maar ik zie er zeker wel een toekomst in. Ik droom van een carrière als art director in een grote modestad als New York.

Welke rol speelt de blog in jouw leven?

Bloggen is voor mij geen hobby maar een lifestyle. Naast het werk dat ik bij Komono doe, ben ik dagelijks met mijn blog bezig: het onthouden van ideeën om later uit te werken, het halen van deadlines, mijn Instagram stories up-to-date houden én - heel belangrijk - reageren op andere blogs en mijn lezers. Bovendien wordt er van je verwacht dat je de namen van grote merken en ontwerpers kent.Hoe begin je aan een blogpost?

Vroeger startte ik met het bedenken van een concept op basis van een leuke locatie die ik had gespot of een toffe outfit die in mijn kast hing. De volgende stap was een fotograaf zoeken die mij wou shooten. Nu spreken fotografen mij zelf aan en krijg ik voorstellen van merken om samen te werken. Vaak hebben ze zelf een thema in gedachten waarrond ze willen werken, maar soms geven ze mij de vrijheid om helemaal zelf te kiezen.

Wat moet je kunnen om te bloggen?

Als fashionblogger vind ik het heel belangrijk dat je outfits creatief en niet té basic zijn. De stijl die je brengt, is jouw identiteit en persoonlijkheid. Zo onderscheid je je van anderen. Uiteraard is kennis van Photoshop en een goede camera ook belangrijk. 

We zien dat je samenwerkt met merken als Zalando, Adidas, MAC ... Wat verwachten de merken dat je voor hen doet en wat bieden ze in ruil aan?

Meestal gaat het over een blogpost of steeds meer een Instagram-post. Op Instagram is een tag van het merk al voldoende. Vaak kiezen de merken welke hashtags de blogger moet gebruiken. Gaat het over een blogpost, dan verwachten ze een goed geschreven tekst en professionele foto’s. In ruil krijg ik producten of kies ik kledingstukken uit die ik mag houden.

Je hebt een flink aantal volgers op Instagram, 19k om precies te zijn. Waarom zouden we jou op sociale media moeten volgen?

Ik probeer iets anders en vernieuwends te brengen zonder mezelf te verliezen. Ik blijf mijn eigen ding doen en ga niet mee met de massa. Een gouden tip voor beginnende bloggers: blijf trouw aan jouw persoonlijkheid.

Wat doe je graag? En wat zijn jouw favoriete adresjes?

Ik ga graag uit puur voor de muziek of de artiest. Het liefst dans ik op hiphopmuziek. In tegenstelling tot wat veel mensen van fashion bloggers verwachten, shop ik niet zo graag. Als ik shop, dan is het meestal online op webshops die ik leer kennen via Instagram. Mijn favoriete winkels zijn: Avenue, VIER, ZARA (Antwerpen) en Episode (Brussel).

Een persoonlijkere vraag: is er ook tijd voor liefde? Wat doe je aan op een eerste date?

Ja, zeker. Op een eerste date zou ik mijn mooiste outfit aandoen, maar vooral iets waar ik me lekker comfy in voel. Ik ga me niet anders voordoen dan ik ben.Heel veel succes nog met jouw blog, wij blijven je alvast volgen op Instagram en FacebookAll new articles