CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Chase Exclusive: Sollozzo - Nvrstsfd

Sollozoin het dagelijkse leven bekend als Virgil Bulens, is een frisse, opkomende rapper uit Grimbergen. Hij maakt en doet alles zelf, van beats tot vocals opgenomen in zijn slaapkamer. Ook live staat hij meer dan zijn mannetje. Reden genoeg dus voor een interview, meteen met een exclusieve track erbij.
Hoe heb je leren rappen en producen?

Eerst heb ik al spelenderwijs leren producen met fruity loops en Youtube tutorials. Dan ben ik overgeschakeld naar Logic en heb ik een opleiding gedaan aan SAE institutes in Elsene. Maar het meeste heb ik geleerd door zelf op ontdekking te gaan. Hiphop was de muziek die ik altijd met mijn maten luisterde en na wat freestylen ben ik echt teksten gaan schrijven.


Vanwaar de naam Sollozzo?

Dat komt uit mijn favoriete film 'The Godfather’, daar is een personage ‘Virgil Sollozzo’ en aangezien mijn voornaam Virgil is heb ik die naam aangenomen.

 

Wat zijn jouw ambities voor de komende jaren? Mogen we nieuw werk verwachten binnenkort?

Zo ver mogelijk geraken met muziek. Mijn eerste doel is om te kunnen leven van mijn muziek. Daarna zien we wel. Binnenkort komt er een mixtape aan en ik heb ook wat liedjes geproducet voor $oul’Art.


Tegenwoordig is Nederlandstalige rap zeer populair, heb je daar ambities in?

Ik kom vaak op tekstjes in mijn hoofd in het Nederlands, maar ik vind het wat knullig klinken. Misschien zou ik wel eens willen ghostwriten voor een Nederlandstalige rapper.


Wie zijn jouw grote muziekhelden?

Led Zeppelin en Black Sabbath zijn legendes, maar in hiphop is dat absoluut Kendrick Lamar. Ik ben er zeker van dat mensen binnen honderd jaar nog steeds over hem gaan praten. Daarnaast inspireren producers als Kaytranada, Flying Lotus en J Dilla mij enorm.

 

Meer werk en info over Sollozzo vind je op sollozzoofficial

 All new articles