CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Chase fotografe Yaqine Hamzaoui wordt nieuwe huisfotograaf Ancienne Belgique

Ancienne Belgique ging onlangs op zoek naar een nieuwe huisfotograaf. Uit de 160 kandidaten werd de 20-jarige Yaqine Hamzaoui verkozen om een jaar lang de taak van officiële huisfotograaf op zich te nemen. Als concertfotografe maakt Yaqine al een tijdlang deel uit van het Chase-team. Zo nam ze vorige week nog foto's tijdens het GoldLink concert op All Eyes On Hip Hop, te bekijken op onze Facebook-pagina. We zijn dus trots dat Yaqine naast Chase nu ook foto's gaat nemen als huisfotograaf bij Ancienne Belgique. Daarom stelden we haar enkele vragen over haar passie voor fotografie en hoe ze reageerde op het goede nieuws.

Hoofdfoto: Heleen Declercq
 

Hoe kwam je voor het eerst in contact met fotografie?

"Ik kwam al heel erg vroeg in contact met fotogafie. Volgens mij begon het al toen mijn ouders me een Fisher-Price kinderfototoestel cadeau deden. Het maakte me heel gelukkig om iets te hebben waar ik mee kon doen wat ik wou dus kocht ik later een digitaal fototoestelletje. Toen ben ik me echt bewust bezig gaan houden met fotografie. Het begon met het vastleggen van wat er rond me gebeurde en fotograferen voor schoolopdrachten."
 

Zijn er bepaalde aspecten die je werk sterk beïnvloeden?

"De mensen rond mij met dezelfde passies en interesses en mijn omgeving in het algemeen beïnvloeden mij en mijn werk."
 

Wat was je reactie toen je te horen kreeg dat jij uit de 160 kandidaten werd verkozen om de nieuwe huisfotograaf van de AB te worden?

"Eerst wist ik niet dat er 160 fotografen hadden deelgenomen, ik wist dus niet hoe ik hierop moest reageren, maar later besefte ik dat dit een leerrijke kans is die ik met beide handen moest toegrijpen. Mij zie je voor de rest van het jaar met een glimlach rondlopen!"

 


 

 

#Brussel goedendag

Een foto die is geplaatst door Yaqueen (@yaqinehamzaoui) op


 

 

Yung Lean 21.04.16 #Brussels #concert #yunglean

Een foto die is geplaatst door Yaqueen (@yaqinehamzaoui) op


 

 

B

Een foto die is geplaatst door Yaqueen (@yaqinehamzaoui) op


 

 

Idris

Een foto die is geplaatst door Yaqueen (@yaqinehamzaoui) op


Hier kan je nog meer werk van Yaqine bewonderen. Proficiat en veel succes gewenst!All new articles