CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Cinéma Sunday: Hustle & Flow (2005)

DJay is een pimp/drugdealer uit Memphis die moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. Wanneer een dakloze hem een draagbaar keyboard ruilt voor wat weed, raakt hij geïnspireerd en begint hij zijn eigen rapteksten te schrijven. Nadat hij een oude schoolvriend en geluidstechnicus tegen het lijf loopt, besluit hij zich volledig voor zijn rapcarrière te gaan.

Skinny Black, een rapper die recent platina ging, komt voor de 4th of July naar Memphis afgezakt. DJay hoopt Skinny te overtuigen om naar zijn tape te luisteren, zodat hij zelf ook een succesvolle rapper kan worden.
 


Waarom jij deze film moet zien?

De film kreeg in 2006 een Oscar voor het nummer 'It's Hard Out Here for A Pimp' van de rapgroep Three 6 Mafia. Het trio maakt ook een cameo verschijning in de film.

De rol van DJay wordt gespeeld door Terrence Howard, die je kent van 'Empire', 'Iron Man' en vele andere films. Voor deze rol kreeg Howard een Oscarnominatie. De rapper Ludacris vertolkt de rol van Skinny Black.

In de film zitten verschillend referenties verwerkt naar bekende muzikanten uit Memphis, zoals Isaac Hayes, die de rol van een barman vertolkt. Opvallend is dat regisseur Craig Brewer verwijzingen naar Elvis Presley dan weer expres uit de film liet. "That was a rule. No Elvis", verklaarde hij later in een interview.All new articles