CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Culture Crossing presents C’URB - An ode to rebellion. With Miss Angel and more.

--- C'URB zal niet plaatsvinden op 8 & 9 april. Hou onze socials in de gaten voor updates over de nieuwe data! ---

 

Op 8 en 9 april brengen we een ode aan rebellie. We gaan op zoek naar de oorsprong van opstand, verzet en activisme. We geven je ook een inkijk in hoe rebellie de voor ons allen vertrouwde skate, muziek en kunst communities gevormd heeft.

TIMING

8 April 2022

16:00 DJ set: Ida en Enaw
17:00 Culture Crossing Talk: De evolutie van activisme
18:30 DJ set: Ida en Enaw
21:00 Concert: Bobbi Lu
21:45 Concert: Piffy

9 April 2022

13:00 Skate gathering
15:30 Culture Crossing Talk: Feminisme in Skateboarden
20:00 Concert: Amazumi
21:00 Concert: Miss Angel
22:00 DJ set: Team DAMP

Locatie: De Burg Brugge

DOORLOPEND OP 8 EN 9 APRIL

Kunst

Gedurende het tweedaagse festival vindt in De Tank vindt een groepsexpo gecureerd door Culture Crossing plaats. 

Skateboarden

Skaten is rebelleren tegen stilstand, tegen alledaagse saaiheid, tegen eenzaamheid. We belichten de meerdere lagen van de skate-scene in samenwerking met Skate Collectives Firington, KAPOW, Smiles Skateshop en Nine One One. Ze brengen een aantal vette activaties waar je niet klaar voor bent!

8 APRIL

Culture Crossing Talk: De evolutie van het activisme

De afgelopen jaren hebben we belangrijke shifts meegemaakt in onze maatschappij. Zowel in het echte leven als op sociale media is activisme een meer prominente rol gaan spelen. Hoe zijn we tot dit punt gekomen en hoe kunnen mensen zich navigeren doorheen het zich betrokken voelen met verschillende moeilijkheden en uitdagingen?

Bobbi Lu

Als Bobbi Lu clasht de Brits-Brugse Lucy Ryan klassieke piano met ruwe synths. Denk James Blake, Fka Twigs en Grimes. Grote referenties. Maar dat mag, want tijdens de finale van het kansenparcours Sound Track speelde Bobbi Lu de voltallige jury de mond vol tanden. Als één van de 18 laureaten van de lichting ’22 krijgt ze intense ondersteuning door de muziekclubs en VI.BE.

Piffy

Piffy is een nieuwsgierig wezen, geboren in een denkbeeldige wereld. Gemaakt van tranen, gegiechel en opwinding. Knopen en grenzen verleggend. Altijd klaar voor een huiskamerrave met maximaal 4 personen.

Afterparty

Op 8 April gaat in de Factor Club de afterparty door. Qua line-up houden we je nog graag in spanning!

 

9 APRIL

Culture Crossing Talk: Feminisme in Skateboarden

De skate community bestaat niet enkel uit mannen, al leek dat lang het geval. Doorheen de jaren zijn de skateparken diverser geworden en vinden ook meer vrouwen en non-binaire personen hun weg naar de halfpipes. In deze talk vertellen skaters over hun reis in de skatewereld en hoe een feministische beweging zich ontwikkelde in de scene.

Amazumi

Amazumi, ook bekend als Zulu Moon, is een MC met Nepalese roots. Ze groeide op in Hong Kong en kwam via Londen naar België. In 2017 werd ze finaliste van Stubru’s De Nieuwe Lichting. Na de lancering van haar single ‘V for Venom’ in de Ancienne Belgique, kreeg ze heel wat airplay op Studio Brussel, MNM en BRUZZ. 

Miss Angel

Miss Angel begon in 2018 haar eigen muziek te maken en bracht nummers uit zoals ‘Superstar’, ‘Money Making Miami’ en ‘All Of The Shmoke’ en is te horen op het album ‘Wie is Guy’ van Zwanger Guy. Afgelopen zomer was ze te gast op heel wat festivals onder andere op de Chase stage op Bomboclat Festival
 

C’URB is een initiatief door Culture Crossing en Het Entrepot. Powered by DO vzw, Chase, Firington, KAPOW, SMILES, Nine One One, Stad Brugge, De Nationale Loterij and Vlaanderen. 


RSVP via het Facebook evenement.All new articles