CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

De 5 beste Belgische dubstep tracks van 2016 volgens Grand Theft Bass

Voor de Belgische dubstepscene was het weer een jaar vol met mooie releases. Zowel gevestigde waarden als wat minder bekend talent wist ons te verrassen met een paar dikke platen. Speciaal voor ons bezorgde Grand Theft Bass ons de top 5 van dit jaar.

 

Zygos - Karma Dub

We hebben dit jaar onze Belgische vinylcollectie opnieuw kunnen uitbreiden met een aantal mooie exemplaren en deze van Zygos is daar ongetwijfeld één van. Het gebeurt niet vaak dat diepe dubstepplaten van eigen bodem een mooie release krijgen. Dankzij 'Karma Dub' kunnen we nog eens een vinyl met Belgische dubstep aan onze collectie toevoegen! Aan de dubstepfanaten onder ons: hou deze kerel zeker in de gaten en check ook zeker zijn laatste EP bij het Belgische Dubtastic Records.

 

ARtroniks - Shifted

Als we iets graag zien dan zijn het ongetwijfeld 100% Belgische releases en die stempel krijgt de deze zeker mee. Voor het éénjarig bestaan van het label stelt duploc.com ons voor aan de nieuwe frontman van de Belgische dubstep scene ARtronik met hun allereerste vinyl release. De tune die toch het meeste indruk heeft gemaakt is ongetwijfeld 'Shifted'. Een track van het zwaarder kaliber met stuiterende basslines​ die direct heel je lichaam in beslag nemen.

 

​Ganja White Night - LFO Requiem

We zien ze niet al te veel in eigen land, maar na hun passage op ​Dour was deze track ongetwijfeld één van de andere Ganja White Night hoogtepunten dit jaar. Featured op hun jongste Mr. Wobble album kregen we 'LFO Requiem' te horen. Een zware, wobbly en iets of wat futuristische dubstepplaat die perfect weergeeft waar de jongens van GWN voor staan. De track op zich is al genoeg om van te genieten, maar die bijhorende official music video is ongetwijfeld de kers op de taart!

 

Digid - Mash Down

​Kort nadat duploc.com hun debuutvinyl met Belgische collega ARtroniks aan ons voorstelde is het tijd voor een andere dubsteprelease van pure Belgische bodem. Digid is nogal gekend om zijn dubwise vibes en jungle producties, maar hij weet even goed zijn weg te vinden in de 140bpm-wereld en daar is de track 'Mash Down' het perfecte voorbeeld van! 

 

Requake - Compulsion

We dachten heel even dat ze van de aardbol verdwenen waren. Spijtig genoeg hebben de jongens van Requake dit jaar maar één release aan ons voorgesteld, maar die ene was meer dan goed voor ons. Met 'Compulsion' leverden ze weer een typische Requake plaat af met de even getypeerde sound die we maar al te graag van hen horen: deep, heavy and wobbly!All new articles