CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

De 8 beste hiphop memes van de WOO HAH!-eventpagina

In vrij korte tijd is de WOO HAH!-eventpagina uitgegroeid tot één van de meest actieve hiphop meme pagina’s van het moment. Wij stelden voor jullie deze lijst met de acht beste memes samen. Fingers crossed dat jullie hetzelfde gevoel voor humor hebben als wij.

Tekst door Helena Verheye & Flore De Pauw
 

 

Het strafblad van Gucci Mane is uitgebreid; aanval op een fan met een champagnefles, zijn niet zo chille rijstijl (hoezo je moet aan de rechterkant van de baan rijden?), drugs- en wapenbezit, het bewerken van één van zijn promotors met een biljartstok en ja, zelfs iemand uit een rijdende auto duwen. Zijn langste verblijf in de gevangenis duurde twee jaar, toen hij in 2014 veroordeeld werd voor het bezit van vuurwapens. Wonder boven wonder slaagde hij erin om zowel tijdens zijn tijd in de gevangenis als erbuiten vrij constant muziek te blijven uitbrengen.

Gucci Mane kwam vrij in 2016 en verbeterde sindsdien zijn leven. Zo heeft hij zichzelf niet alleen een heel nieuwe look aangemeten (inclusief sixpack), hij leest en schrijft ook boeken en eet blijkbaar ook kale. Het lijkt er ook sterk op dat hij tegenwoordig random oude vrouwtjes bij de hand neemt en ze veilig van de supermarkt naar huis brengt. Of zou het enkel voor de foto zijn?

Check Gucci Mane, de goodboy version, op vrijdag 30 juni om 22u15 op de Canna Stage. 


 

Mumblerap: een subgenre waarbij je niet hoeft te rekenen op je vertrouwde YouTube subtitles, noch Urban Dictionary, maar helemaal bent aangewezen op je eigen ontcijferskills. Doe vooral niet te veel moeite, want vaak gaat het binnen dit subgenre niet eens om de lyrics maar om de flow. Hoewel mumblerap een nieuw fenomeen lijkt, stellen sommigen dat groepen zoals DasEfx en Fu-Schnickens hier al in de jaren ‘90 mee begonnen. Mumblerap-King Lil Uzi Vert kon helaas niet meer komen naar WOO HAH! dit jaar, maar wordt waardig vervangen door Playboi Carti.

Je dosis mumblerap kan je krijgen bij Playboi Carti op vrijdag 30 juni om 19u45 op de Snipes Stage.

  

‘Kan ik denigrerende teksten meezingen als die in strijd zijn met mijn waarden?’ denkt een maatschappelijk bewuste hiphopliefhebber weleens tijdens het binnensmonds meezingen van ‘fucking on yo’ bitch, uh, I’m her dad’Princess Nokia denkt heel anders over het woord ‘bitch’. Zij beweert de term te reclaimen en er zo een nieuwe betekenis aan te geven. Een bitch is volgens Nokia iemand die ‘ambitchious’ is en doet wat ze wil.

Moet hiphop afstand nemen van de ingebakken misogynie? Oordeel zelf en ga Princess Nokia ontdekken op zaterdag 1 juli om 17u45 op de Canna Stage.

 

 Ze internet heeft de code gekraakt: neemt je favoriete muziekartiest een kapsel met geschoren zijkanten en een geblondeerde lok vooraan? Grote kans dat de artiest in kwestie zich enkele maanden later een bepaald element van black culture zal aanmeten en zal doen alsof ze hun hele leven niets anders gedaan hebben. Neem nu Miley Cyrus; ze rebrande zichzelf in 2013 door een leger hiphopproducers onder de arm te nemen en begon ook te twerken alsof haar leven ervan afhing. Even later zwoor ze dan weer de cultuur af waar ze eerder de vruchten van plukte, en nu gaat ze weer de country toer op. Let op: je hoort ons niet zeggen dat blanke mensen niet aan hiphop mogen doen, het staat gewoon een beetje sneu als je even snel van genre verwisselt als van onderbroek en black culture enkel gebruikt als het jou goed uitkomt. Misschien kunnen bovenstaande artiesten nog wat leren van Lil Dicky, die wel over een gezonde portie zelfrelativering beschikt en ietwat reflexiever omgaat met zijn positie in the hip hop game.

Ga Lil Dicky checken op zaterdag 1 juli om 18u15 op de Snipes Stage.

 

 

 

Soms vraag je je toch af: hoe zit het met de ouders van French Montana? Zijn ze soms ook aanwezig op een van z’n optredens om dan luidkeels ‘We pop a molly, she buss it open. She seen the gatti, that pussy soaking’ mee te zingen? Zoveel vragen, zo weinig antwoorden. French Montana kwam dit jaar in een lastig parket te zitten toen hij een meisje aanviel op Twitter met volgende tweet: ‘U musty crusty dusty rusty ass hoe with them nappy ass poetic justice braids take your cum drinking dick banging ass somewhere n be humble’. Na deze uitbarsting veroordeelden velen French Montana als anti-black. Als reactie daarop bracht Montana een ode uit aan z’n Afrikaanse roots door de trouwfoto van z’n Marokkaanse ouders te gebruiken als artwork voor zijn single 'Unforgettable'.

French Montana speelt op zaterdag 1 juli om 19u00 op de Canna Stage. Laat ons iets weten als je naast zijn ouders staat!


 

Mask off van Future beschrijft het moment waarop het je allemaal niets meer kan schelen, je je ware zelf laat zien en je gewoon je ding doet. Gedaan met voorzichtige verwoordingen en stiekem doen. Iets waar ook Mike Pence (vice-president van Amerika en de witharige man onderaan rechts in de meme) zich helemaal in kan vinden. De Amerikaanse vice-president kant zich radicaal tegen zowel het homohuwelijk als abortus en gelooft dat homoseksualiteit een ziekte is die genezen kan worden door middel van gay conversion therapy. Mocht Trump op een of andere manier sterven, is de kans groot dat Pence de macht in handen krijgt. 

Rapper Nas sprak al zijn ongenoegen uit over beiden in een open brief getiteld: ‘Action Speaks Louder Than Words’. Nas beschrijft zijn muziek als een manier van actievoeren, los van het geïnstitutionaliseerde politieke spel: ‘But in reality, art is gonna thrive regardless. Whether it’s affected by who’s in office or not, art thrives. I live in that—I live in those walls, I live in those wires, I live in those pencils and papers, and that sound. I’m not caught up in politics’.

Check grootmeester Nas live op zaterdag 1 juli om 21u15 op de Snipes Stage.

  

Hou je hart vast voor Travis Scott op WOO HAH!. Gaat hij nieuwe records breken? Eerder dit jaar performde hij zijn track ‘Goosebumps’ tijdens een show in Oklahoma maar liefst  v e e r t i e n  keer na elkaar. Even later, tijdens een show in Cleveland, Ohio bracht hij dit zelfs naar vijftien keer. Hiermee brak hij het wereldrecord van de meeste replays van een track op een live optreden. Het vorig record stond op naam van Jay-Z en Kanye West die ‘Niggas in Paris’ 12 keer na elkaar speelden in Parijs in 2012. Zou het daarom zijn dat ze Travis Scott daar bij WOO HAH! tactisch als laatste programmeren? Ruud Lemmens, één van de organisatoren van WOO HAH!, gaf in een interview met Chase alvast aan dat hij reikhalzend uitkijkt naar dit optreden.

Check Travis Scott op zaterdag 1 juli om 22u45 op de Snipes Stage.

 

 

 

Je bent jong, een rapper en helemaal klaar om dik geld te verdienen. Je mixtape draag je altijd bij je en die laat je te pas en te onpas horen aan iedereen die ook maar een greintje interesse toont. Het enige probleem: de grote doorbraak laat op zich wachten. Daarom geeft WOO HAH! jonge artiesten de kans zich te bewijzen op het festival. Dit jaar kan je op The Forge Stage een hoop nieuw talent ontdekken op beide festivaldagen. Tilburg, maak je klaar voor de volgende generatie MC’s!
 

Nog meer memes? Check de eventpagina van WOO HAH! All new articles