CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

De favoriete summeranthems van Soul Shakers

Onlangs zetten ze de Clandestino op Couleur Café helemaal op z'n kop met een vette mix van reggae, hiphop, grime, jungle, dub en dancehall. Tonnen energie door de speakers, voortgestuwd door een fantastische MC. Dat vatte het zowat samen voor de Soul Shakers ft. MC Mota. Badend in het zweet na zo'n fantastische set, vroegen we Soul Shakers naar hun favoriete partytracks voor deze zomer. Niet de klassiekers, maar eerder pareltjes die misschien wel door de mazen van het net zijn geglipt.

 

 

M.I.A. - Boys (Melé edit)
Een van de tracks waar we regelmatig onze sets mee starten, vol drums & percussie. Dat geeft meteen een tof sfeertje. De opbouw is ook lang en goed, er komt telkens iets extra bij, valt dan helemaal terug op de vocals en dropt dan lekker! Qua timing is dat perfect om je publiek te introduceren aan je sound en ze meteen mee te nemen in onze trip!
 

 

SL2 - On A Ragga Tip
Een echte classic 90's UK ragga/rave tune, die sinds deze zomer weer in onze set geslopen is. Er zijn onnoemelijk veel remixen van gemaakt, maar dit origineel is toch vooral echt een steengoed nummer. Een surplus is dat veel mensen de track ook herkennen en zelfs meezingen en dat is uiteraard ideaal voor de sfeer.
 


Chase & Status - NRG feat. Novelist
NRG is een van de vooruitgeschoven singles van het nieuwe Chase & Status album. Omdat we grime al een tijdje willen promoten in onze sets en het genre eindelijk wat voet aan Europese vaste grond krijgt, viel de combinatie met Novelist meteen op. De track is niet echt een hit geworden, ik vrees dat hij wat te hard is, maar als je deze in je set op de goede moment dropt, kan je er alles mee kapot spelen!
 


Romain Virgo - Fade Away feat. Agent Sasco
Op muzikaal vlak volgen we Jamaica op de voet en we zijn absolute fan van wat de “roots revival” wordt genoemd. Toch komen hier vaak (en terecht) dezelfde namen als Chronixx, Protoje, Kabaka Pyramid & Jesse Royal terug. Maar iemand als Romain Virgo wordt niet altijd in hetzelfde rijtje genoemd terwijl hij ook al jaren toptunes maakt. Deze track met Agent Sasco of Assassin (voor de niet-kenners, misschien bekend van Kanye’s 'I’m In It') is echt een ultieme reggae/dancehall combo: de prachtige zangstem van Virgo samen met de rauwe vocal van Sasco, MAD TING!
 

EXCLUSIEF VOOR CHASE! 


 

Soul Shakers - Martial Arts Riddim Refix
Er zat al een versie in onze 'Jamaica Vibes' mixtape en uiteraard zit deze standaard in onze set. Het is een remix die we maakten van een 90’s dancehall riddim genaamd 'Martial Art' van Cordell Burrel. We hebben die track wat meer bass & brass gegeven en hebben dan onze favoriete vocal versies op gezet: Wayne Marshall, Capleton en Shabba Ranks. Onlangs is onze Soundcloud offline gesmeten, dus like onze page even en download onze remix exclusief via Chase!

 

Deze zomer kan je Soul Shakers nog aan het werk zien op deze plaatsen:
16/7 - Camping Vlasmarkt, Gent
22/7 - Lighters Up, Charlatan, Gent
28/7 - TBA (JA)
5/8 - Lokerse Feesten
6/8 - Reggae Geel
12/8 - AFTRSun Festival, Aarschot
12/8 - Antilliaanse Feesten, Hoogstraten
26/8 - Viva Lola, Sint-Niklaas
3/9 - Laundry Day, Antwerpen
3/9 - Spectakulo, Buizingen
10/9 - TBA, Puurs
12/9 - Roadsurfing, La Rochelle (FR)
17/9 - Jeugdfeesten Gullegem
24/9 - Ghent Sound System Academy
 All new articles