CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

De link tussen hiphop en Glitch art in 5 videoclips

'Glitch art' wordt steeds populairder. Het is een stroming waarin digitale of analoge errors zoals bugs geësthetiseerd worden. Dit kan bijvoorbeeld door de manipulatie van digitale code of data of door het fysiek manipuleren van elektronische apparaten. Maar dit effect wordt ook meer en meer manueel gerecreëerd in programma's zoals Photoshop of After Effects. 
 

Ook in de hiphopwereld lijkt deze stroming niet onopgemerkt voorbij te gaan. Zo droppen er tegenwoordig meer en meer videoclips van hiphopartiesten met glitch-effecten in hun video. Glitch en hiphop gaan zeer goed samen. Zo hebben ze beide een rebels karakter en zorgen ze beide vaak voor een trippy vibe. Kanye West anticipeerde al op deze hype in 2009 met zijn clip voor ‘Welcome To Heartbreak’. Nog maar eens een bewijs dat Yeezy een paar jaar voor loopt op zijn tijd. Wij presenteren jullie 5 videoclips van artiesten die in zijn voetstappen treden.  
 

A$AP Mob - Yamborghini High ft. Juicy J

 

Syringe - I Don't Like You

 

Yung Simmie - Grotto Flow 2 feat. Denzel Curry

 

Danny Brown - When It Rain

 

Rich The Kid and Lil Yachty - Fresh Off The Boat

 

Als je graag meer wil weten over Glitch of wat werken wilt bekijken kan je terecht op de Facebook-pagina van Glitch Artist Collective. Voor mensen die zelf aan de slag willen is Glitch Artist Collective : Tool Time de place to be

 

 All new articles