CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

De nieuwe Nederlandse hiphopgeneratie op Woo Hah (deel 1)

Chase bezocht samen met een bende hiphopfans WOO HAH! 2017. Het festival zette vanaf het begin in 2014 in op jong talent en doet dat dit jaar met de introductie van The Forge stage dubbel zo hard. Op vrijdag 30 juni konden studenten van de Herman Brood Academie hun ding doen en op zaterdag 1 juli programmeerde de organisatie ‘Talent Meets Talent’ een programma dat een podium biedt aan the next big things. Chase zou Chase niet zijn zonder een lijstje van dit jong talent. Daarom presenteren we jullie: de volgende generatie hiphop van de lage landen (deel 1). 

Tekst: Flore De Pauw, foto's: Helena Verheye

 


Gianski (25)

Soundcloud & Facebookpagina


Hoe zou je jouw sound omschrijven?

Kennen jullie in België André Hazes? Wel, ik ben de André Hazes van 2017 met een R&B-jasje aan. Een heel mooi jasje.

 

Wat onderscheidt jou van andere Nederlandse artiesten?

Eerst en vooral moet ik zeggen dat de Nederlandse scene momenteel draait als een tierelier. Hoe ik mij dan onderscheid? Ten eerste, niemand is die tijger uit Amsterdam-West. Daarnaast combineer ik op een heel mooie manier het hiphopleven met een soort R&B-levenslied. Naar mijn mening is dat een uniek geluid.

 

Wat zijn je streefdoelen op muzikaal vlak?

Mijn enige streefdoel is dat zoveel mogelijk mensen mijn liedjes beluisteren. Ik ben ervan overtuigd dat streefdoelen kunnen teleurstellen en pin me er daarom niet op vast. Ik aim voor het hoogste maar misschien verandert dat hoogste streefdoel op een gegeven moment? De toekomst zal het uitwijzen.

 

Wat is de toekomst van trap?

De toekomst van trap zit in de uitbreiding van het genre. We zullen steeds meer te maken krijgen met soulvolle klanken en andere invloeden.

 

 


Takkie (26) & Ranx (21), Young Deejay (21)

Soundcloud & Facebookpagina
 

Hoe zouden jullie je sound omschrijven?

Turn up of naar osso. Vrij vertaald: Turn up of ga naar huis.

 

Wat onderscheidt jullie van andere Nederlandse artiesten?

We zijn geen stereotiepe groep en dat laat altijd een goeie indruk achter op mensen. We zijn gewoon superwild, man. En onze DJ is naast plaatjesdraaier ook nog eens rapper en hypeman. Want als ik zeg: ‘Young’ zeggen jullie ‘D’. Young? (weinig respons)

 

Wat zijn jullie streefdoelen op muzikaal vlak?

In de toekomst willen we graag iets doms doen op Lowlands en we willen leven van onze muziek. Het zit zo: als je muziek opneemt, blijft die voor altijd bestaan. Wij gaan misschien dood maar onze muziek niet. Ja, wij laten onze erfenis na.

 

Wat is de toekomst van trap?

Trap is de pop van tegengewoordig en die trend gaat nog uitbreiden. Ik ben heel blij dat trap er is want trap saved my life. Just like J Dilla did. En o ja, shout-out naar Joe Budden, he’s the realest. Lil boat!

 

 


Snelle (21)

Soundcloud & Facebookpagina
 

Hoe zou je jouw sound omschrijven?

Die ontwikkelt zich nog altijd maar ik voor het moment omschrijf ik die als jeugdige, wavy, R&B, hiphop, pop-achtige shit. Ik gebruik veel pop-melodieën en R&B-flowtjes en maak de laatste tijd veel gebruik van autotune.

 

Wat onderscheidt jou van andere Nederlandse artiesten?

Ik merk dat ik een sterke sound gecreëerd heb, te zien aan mijn sterke fanbase. Die is gaandeweg online gegroeid en elke dag glijden er nieuwe mensen in mijn DM’s. Vaak enkel jongens hoor. (lacht) Maar om terug te komen op je vraag, ik ben sowieso een unieke verschijning in de Nederlandse scene. Waarom? Vanwege mijn uiterlijk alleen al: een hazenlip in combinatie met lang haar zie je niet vaak terug in de hiphopscene. Ook mijn verhaal is attypisch. Ik rap over shit die ik leef, over de villawijk waar ik woon. Ik probeer mijn muziek dan ook meer naar pop te trekken omdat mijn boodschap beter in dat genre past.

 

Wat zijn je streefdoelen op muzikaal vlak?

Ik wil een sleutelfiguur worden in de scene, zeker tien jaar meegaan en een soort creatief bolwerk creëren. Misschien komt er wel een label?

 

Wat is de toekomst van trap?

Boeit me geen flikker.

 

 


BRIDDE BOYS (18-22): Shadi, Rxck Lee, Yung Noodle, Jerry Island, Flexuel, Eloy en Guydo  

Facebookpagina

 

Hoe zouden jullie je sound omschrijven?

Wij maken hiphop met een pop-achtige sound. Onze muziek is een gekke fusion van R&B, pop, mumblerap.

 

Wat onderscheidt jullie van andere Nederlandse artiesten?

Als soloartiesten zijn we stuk voor stuk uniek en wanneer we samenwerken wordt het helemaal gek. Tja, we brengen gewoon iets fresh. We willen poppy, toegankelijke muziek maken maar blijven bars gooien en onze skillset tonen. Concreet onderscheiden we ons dus door de combinatie van verschillende stijlen en de toegankelijkheid van onze muziek. Wij zijn het nieuwe frisse groene blaadje in de Nederlandse scene dat uitgroeit tot een grote boom. (lacht)

 

Wat zijn jullie streefdoelen op muzikaal vlak?

Als groep richten we ons naar de top maar ook solo zijn we ook allemaal next level, je weet toch.

 

Wat is de toekomst van trap?

Trap is de toekomst, trap is the best, trap is a lifestyle. Maar even serieus, ik denk dat trap ooit zal sterven want je ziet nu meer en meer funkinvloeden de kop opsteken. Mensen willen niet enkel beatjes horen maar willen instrumenten zien.

 

 


​MERU (20)

Soundcloud

Hoe zou je jouw sound omschrijven?

Zelf groeide ik op met reggaeton, latin, jazz, soul en hiphop en mijn muziek is een combinatie van die invloeden. Hiphop blijft echter de kern maar daarnaast wil ik experimenteren.

 

Wat onderscheidt jou van andere Nederlandse artiesten?

In vergelijking met wat al bestaat heb ik een paar eigen kenmerken. Ik maak vooral 90’s hiphop, een geluid dat je nu minder hoort in Nederland. Daarnaast combineer ik rap en zang, ook niet zo vanzelfsprekend én ben ik een vrouw. Ik wil natuurlijk gewoon geboekt worden omdat ik dope ben en niet alleen omdat ik vrouw ben, laat dat duidelijk zijn. Hoe dan ook denk ik dat er meer vrouwen een plaats kunnen innemen in de hiphop scene. Voor het moment kan ik misschien vijf Nederlandse female rappers opnoemen, dat kan beter.

 

Wat zijn je streefdoelen op muzikaal vlak?

Ik wil een veelzijdig kunstenaar worden: ik schilder, teken, maak muziek en wil die elementen combineren. Het enige wat ik kan doen is mijn creativiteit aan de wereld geven dus laat ik daarnaar streven.

 

Wat is de toekomst van trap?

Ik luister heel weinig hedendaagse muziek en luister vooral soul en samba. Ik zoek dus eerder het verleden op in plaats van de toekomst te voorspellen. Geef mij maar artiesten zoals Childish Gambino en Solange, zij mogen voor mij de toekomst kleuren.

 

Like die facebookpagina's, volg die soundclouds en check vergeet deel 2 niet te checken. All new articles