CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

De nieuwe Nederlandse hiphopgeneratie op Woo Hah (deel 2)

De organisatie van WOO HAH! 2017 kwam dit jaar op de proppen met The Forge stage, een podium dat kan dienen als schatkist vol jong talent. In deel 1 kon je de eerste lading ontdekken, hieronder presenteren we jullie deel 2. Voor wie nog niet helemaal mee is: The Forge-programmatie bestond uit een mengeling van Herman Brood Academie-studenten en artiesten uit de Talent Meets Talent show. WOO HAH! pikte zorgvuldig de, naar hun mening, toekomstige Nederlandse hiphoppers uit. Hebben we te maken met een nieuwe Yung Nnelg of Fresku? Ontdek het hieronder.

Tekst: Flore De Pauw, foto's: Helena Verheye

 

 

Black Acid (17-20): Junglemassive, Dashaeno, Laupie, Smith2k, Rosfrom04, Damy
Spotify & Facebookpagina

Hoe zouden jullie je sound omschrijven?

Alternatieve trap met punk in de mix.

 

Wat onderscheidt jullie van andere Nederlandse artiesten?

Wij kennen geen grens. Daarnaast willen we elementen uit andere genres halen en die gebruiken in onze optredens en muziek. De moshpits tijdens onze shows zijn bijvoorbeeld ontleend uit punk, dat merk je aan de energie. Het is gewoon tijd voor verandering, weet je. Je ziet nu dat veel artiesten elkaar nadoen maar dan net een beetje anders en daar doen wij niet aan mee.

 

Wat zijn jullie streefdoelen op muzikaal vlak?

Op korte termijn richten we ons op het uitbrengen van onze tweede EP. In de verre toekomst denken we aan een album en optreden met liveband. Onze gang kent mensen die instrumenten bespelen dus op dat vlak zitten we safe.  

 

Wat is de toekomst van trap?

In de toekomst gaat trap de hitlijsten klemmen. Sowieso. Elke generatie is bezig met trap, zelfs de allerjongsten. Wij groeiden op met de R&B Beyoncé, de jeugd van vandaag met de trap van BOEF en Topnotch.

 

 

Monopoly Movement (23-32)
Youtube

Hoe zouden jullie je sound omschrijven?

Divers. We brengen alles wat mensen van ons verwachten.

 

Wat onderscheidt jullie van andere Nederlandse artiesten?

Wij zijn vijf man sterk, heel donker en hebben een hoop energy. Onze muziek verschilt niet zo sterk van de rest maar we onderscheiden ons door onze energieke shows. Bovendien rappen we over wat we leven en komen zelfzeker over omdat we niet liegen.  

 

Wat zijn jullie streefdoelen op muzikaal vlak?

We ontwikkelen ons op eigen niveau en kunnen in de toekomst alle kanten op: dat kan de richting van house zijn maar evengoed die van pop of hiphop.

 

Hoe zien jullie de toekomst van trap?

We luisteren al heel lang trap maar de muziekstijl is nu pas in. Je ziet nu dat iedereen z’n eigen flow, z’n eigen saus creëert dus het genre kan alleen maar evolueren in de toekomst.

 

 

WatWatIs. (23-24)
Soundcloud & Facebookpagina

 

Hoe zouden jullie je sound omschrijven?

Hedendaagse hiphop in de mix met emoties en een complete turn up. Het verhaal is bij ons belangrijker dan de hype maar we weten de hype wel in het verhaal te brengen.

 

Wat onderscheidt jullie van andere Nederlandse artiesten?

Naast onze eigen sound maken we alles zelf: van visuals tot beats. Ook doorstonden we allemaal een zware jeugd maar je hoort ons niet klagen: die gebeurtenissen maakten ons sterk. God is groot, weet je. Wij van WatWatIs willen daarom de jeugd van tegenwoordig inspireren door het doorgeven van onze verhalen. Love helpt je overal doorheen.

 

Wat zijn jullie streefdoelen?

Ten eerste willen we het in onze stad (Rotterdam) helemaal maken. Mocht Nederland New York zijn, was Rotterdam Brooklyn. Daarom is het de moeilijkste stad om het te maken in ons land. Waarom? Rotterdam is de bakermat van heel wat legendes dus de lat ligt enorm hoog. Respect moet je verdienen, je krijgt niks gratis. Helemaal niks.

 

Wat is de toekomst van trap?

Het mooie van trap is dat je ermee kan spelen dus het genre ontwikkelt heel snel. Trap heeft al een grote invloed op hedendaagse muziek, luister naar de hits van tegenwoordig. Trap zorgt er gewoon ook voor dat iedereen kan rappen, easy. Hoe meer mensen meedoen, met hoe meer invloeden het genre te maken krijgt.

 

 

Thomson (21) & Ismael (18)
Facebookpagina

Hoe zouden jullie je sound omschrijven?

Alternatieve R&B met hiphopinvloeden.

 

Wat onderscheidt jullie van andere Nederlandse artiesten?

Onze sound is sowieso geïnspireerd op dingen die we zelf vet vinden maar het uiteindelijke project is 100% van onze hand.

 

Wat zijn jullie streefdoelen op muzikaal vlak?

Eerst en vooral willen we de wereld veroveren. We willen dat zoveel mogelijk mensen ons horen want onze sound is gemaakt voor een internationaal publiek. Wie in het Nederlands rapt, krijgt te maken met een soort dak en daarom gaan wij voor Engels. Tja, we zien het groot. Ons publiek zit momenteel vooral in Parijs en L.A. en stonden we onlangs op SXSW.

 

Wat is de toekomst van trap?

Binnen hiphop komen er altijd nieuwe stijlen dus ik denk dat trap in de toekomst een nieuwe draai zal krijgen en zal voortvloeien in iets nieuws. Hiphop evolueert altijd.

 

 

DJ Newtune (20)
Soundcloud

 

Hoe zou je jouw sound omschrijven?

Voornamelijk hiphop maar ik ben ook down voor clubmuziek zoals die van Ronnie Flex.

 

Wat onderscheidt jou van andere Nederlandse artiesten?

Mijn uitstraling trekt het publiek gewoon mee. Dat zie ik keer op keer weer.

 

Wat zijn je streefdoelen?

Ik ga momenteel voor elk weekend minimaal drie shows, dat is de droom.

 

Wat is de toekomst van trap?

Bedoel je de original trap of de festivaltrap? De festivaltrap sterft waarschijnlijk over een tijdje uit. De trap uit Atlanta daarentegen blijft supergaande.

 

Like die Facebookpagina's en volg die Soundclouds!All new articles