CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

De trailer voor de documentaire van Tyler, The Creators ‘Cherry Bomb’ is veelbelovend

‘Cherry Bomb’, dat in april 2015 dropte, is alles wat je moet horen om te begrijpen wie Tyler, the Creator is. Een uur aan dromerige, snoepachtige jazz, verstoord (of verrijkt) door onbeluisterbare, zware basgeluiden. Tyler die zingt, fluistert ("Fuck, I can’t sing"), schreeuwt en rapt. De rapper valt nauwelijks te begrijpen, maar dat maakt hem des te interessanter.

De kopman van Odd Future is een avant-gardist en artistieke duizendpoot, maar tezelfdertijd een puber van een kwarteeuw oud. Tyler is een groot kind. Vorig jaar miste hij een optreden in Nederland vanwege longklachten: hij en zijn vriendjes hadden een brandje veroorzaakt in de tourbus. Het is ook geen verrassing meer wanneer hij last minute een zoveelst gig moet afzeggen, omdat hij zijn vliegtuig gemist heeft of zijn arm brak tijdens het skaten. Manager van Tyler zijn, het zou een risicoberoep moeten worden.

 

In januari komt er een documentaire over ‘Cherry Bomb’ en onlangs verscheen alvast de trailer. Het is nu al duidelijk dat de docu, net als Tylers muziek en leven, zal draaien om zijn puberaal gestoei enerzijds, en zijn muzikale briljantie anderzijds. Met de documentaire krijgen we een inkijk in de manier waarop zo’n uitzonderlijke plaat tot stand komt. Tyler doet hierbij een beroep op Kanye West, Lil Wayne, A$AP ROCKY, PharrellKali Uchis en Schoolboy Q, omdat ze wíllen samenwerken met hem en omdat ze voelen dat hun sound uitgediept kan worden door de synths en het gevloek van de geniale reuzenpuber. Hij vernieuwt keer op keer en zal dat altijd blijven doen. Aftellen tot januari, dus!

 
In afwachting van de docu al een voorsmaakje van Tylers puberale en hilarische uitspattingen proeven? Check hier een selectie van zijn beste (ahum) vines.


All new articles