CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

De verrassende schoonheid van Benidorm

​De Costa Blanca staat bekend als verzamelplaats voor overwinterende bejaarden en benevelde Britten. Benidorm, de officieuse hoofdstad van de Costa Blanca, heeft het hoogste aantal hoge gebouwen per inwoner ter wereld. Voor elke 180 mensen staat er een gebouw hoger dan 35 meter. In de zomermaanden groeit het inwonersaantal van de tweede thuisstad van Nicole en Hugo aan tot een half miljoen inwoners, en dat in een stad die nauwelijks 66.000 geregistreerde inwoners herbergt.

Dat is het beeld dat iedereen van Benidorm heeft: een lelijke stad vol blote buiken en torens van glas en beton. Groot was bij velen dan ook de verbazing toen eind maart 2017 Benidorm bekend maakte een gooi te doen naar de status van UNESCO werelderfgoed. De stad moet dus meer in petto hebben dan op het eerste zicht lijkt.

Chase fotograaf Jennifer Kesteleyn trok naar Benidorm en Calpé, de epicentra van de Costa Blanca, en legde er, naast de stereotiepen, ook verrassende architectuur en een geweldige energie vast, en ontdekte er waarom Benidorm ook wel Beniyork wordt genoemd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 All new articles