CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Dit zijn de 6 voornaamste cocktailtrends voor 2017!

Move over 2016… Met de start van het nieuwe jaar, brengen de jongens van Bruut jullie ook graag de cocktailtrends van 2017! Omdat het de tijd van cadeautjes is, geven we jullie geen 4, maar 6 cocktailrecepten mee. Just because we love you. 


Mezcal

Onbekende buitenlandse dranken maken hun opmars en gaan de strijd aan met gevestigde waarden. De grootste rage is ongetwijfeld de op de agaveplant gebaseerde mezcal. De grote broer van tequila, weet met zijn gerookte smaak menig whiskydrinker te bekoren.

Mezcalita

30ml Corralejo Blanco tequila  
20 ml Meteoro mezcal
30 ml Monin orgeat
30 ml Limoensap
Angostura float

Vul een cocktailshaker met voldoende ijs en voeg alle ingrediënten toe, uitgezonderd de angostura. Shake gedurende 10 seconden. Zeef de cocktail op een glas met ijs. Werk af met barspoon angostura bitters.Amari

Ook de bittere Italiaanse amari’s zullen de evolutie van de volgende jaren bepalen. Deze kruidige, complexe likeur kan perfect puur als aperitief of digestief genuttigd worden. Bovendien lenen de delicate smaken zich ertoe de drank te verwerken in cocktails.

Amaro Cobbler

50ml Amaro Noninio
30ml Citroensap
15ml Ananassiroop
10ml Carlos Alberto Reserva vermout
Dash Bitter Truth orange bitters

Vul een glas met crushed ijs. Schenk alle ingrediënten in. Roer goed door. Vul het ijs bij. Garneer met een takje munt en een schijf gedroogde sinaasappel.

 Vermout

We told you once, and we’ll tell you again: vermouth  is on the rise! In heel Europa zien we vermouterias verschijnen. De versterkte wijn, op smaak gebracht met aromatische planten en kruiden, wint ook bij ons aan populariteit. Wij vermoeten hier dit jaar dus veel meer van te horen. 

Vermout & Tonic

50ml Martini Ambrato Reserva
100ml Fever Tree Mediterranian tonic
Zeste van citroen
Rozemarijn

Vul een G&T glas met voldoende ijs. Voeg de vermout toe. Giet nu de tonic langs een lepel langzaam in je glas. Werk af met een takje rozemarijn en de zeste van citroen.
 Pisco

Wie nog niet van Pisco heeft gehoord, zal in de toekomst wel kennis maken met dit druivendestillaat uit Peru en Chili. Zo zal de Pisco Sour volgende zomer ongetwijfeld op het menu staan bij verscheidene bars. Zelf op zoek naar een fles? Doorgaans is Peruaanse Pisco van betere kwaliteit dan de Chileense.

Pisco Sour

60ml Acholado pisco
30ml Limoensap 30ml
20m Suikersiroop 20ml
1 Eiwit

Doe alle ingedriënten samen in een shaker met één blokje ijs en shake een eerste keer om  het eiwit op te kloppen. Zodra je hoort dat het blokje is opgelost, vul je de shaker een tweede maal met voldoende ijs en shake je opnieuw gedurende 10 seconden. Fine strain de cocktail in een coupe en werk af met een beetje kaneel.

 Bier

Biercocktails zijn bezig aan een opmars! Dan hebben we het niet over een simpele mazout, radler of een shandy.  Bartenders wereldwijd houden zich meer en meer bezig met de fusie van bier en spirit, met verrassend lekkere resultaten. Onze favoriet is alvast de Unholy grail.

Unholy grail

40ml Arcane rum
50ml Rochefort 10 bier (licht opgeklopt)
30ml Citroensap
20ml Siroop van szechuan peper

Voeg alle ingrediënten in een shaker met voldoende ijs. Shake gedurende 10 seconden en strain in een high ball. Werk af en geniet.  
 Jenever

Als Hasselaar zijn we natuurlijk grote liefhebbers van jenever. Maar ook in de rest van de wereld stijgt de vraag naar de grote broer van gin. Zowel in het Scandinavische noorden, als het Mediterrane zuiden rijst de belangstelling voor de spirit uit de lage landen. We zullen in de toekomst dus ongetwijfeld meer jenever op de kaart zien staan. Een trend die we enkel kunnen toejuichen.

Black Betty

40ml Patron tequila koffielikeur
30ml Smeets jenever
30ml Espresso (afgekoeld)
7.5ml Suiker

Doe alle ingedriënten samen in een shaker met voldoende ijs en shake gedurende 10 seconden. Fine strain de cocktail in een coupe en werk af met een drie koffiebonen.All new articles