CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Dit zijn de finalisten van Comedymania 2017

Naast de beste bands en dj's van de provincie, gaat Limburg ieder jaar op zoek naar de grappigste en slimste comedians. Vijftien deelnemers gingen de strijd aan in de voorrondes van Comedymania 2017. Slechts vijf moppentappers overleefden het tot de laatste ronde. Op 2 december vechten zij de final battle uit in Muziekodroom in Hasselt. Wij stellen de vijf finalisten stuk voor stuk eens aan je voor. 

foto's door Brecht Machiels en Seppe Kuppens, tekst door Melissa Awouters

 

Tom Melotte 

De zesendertigjarige Tom Melotte is de meest ervaren speler op dit comedy-veld. Op het podium staat hij er dan ook als één brok zelfzekerheid. Hij kreeg het klaar om in vijf minuten tweemaal een gedicht voor te dragen, een lied te zingen begeleid door een ukulele en een gevatte mop toe te spelen naar een mededeelnemer in het publiek. Dat belooft voor de finale!


 

Frank Geelen

Frank Geelen is een negenendertigjarige frituuruitbater uit Bocholt. Tijdens de voorrondes wist hij een indruk na te laten met zijn goedgeplaatste humor en zijn flinke voorraad aan zelfspot. Dat hij als dwerg maar ongeveer 1m30 groot is, hield niet tegen dat hij er met kop en schouders bovenuit stak. Als hij tijdens de finale met diezelfde zelfzekerheid het podium opstapt, vergeven we het hem maar al te graag de ontbrekende details.  


 

Ismael Kurnaz 

Ismael Kurnaz, Izzy voor de vrienden, heeft te lang voor zijn bierbuik gespaard om die nu kwijt te spelen. Dat is toch wat hij beweert wanneer hij de confrontatie aangaat met zijn volslanke figuur. Als komiek maakt Izzy maar al te graag gebruik van zijn Turkse roots. 


 

Koen Mekers

Koen Mekers deed ook al mee in 2015, maar toen kreeg hij een blackout. Fuck it, forget about that. Hij deed ondertussen meer ervaring op, onder andere bij Humo's Comedy Cup 2016. Dit jaar worstelde hij zich door de Comedymania voorrondes, recht tot aan de finale. Hopelijk werkt hij nu hard aan de details, zodat hij ook de finale in een houdgreep krijgt.


 

Andreas Thijs

Andreas Thijs gaat door het leven als verkoper en dat valt te horen aan hoe vlot hij zijn zinnen aan mekaar knoopt. Alhoewel deze vijfentwintigjarige niet veel ervaring heeft, wist hij de jury in de voorrondes toch te overtuigen met zijn moppen over het andere geslacht. All new articles