CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Maak kennis met alle deelnemers van DJ-Mania 2017

Op 22 september werd terug het startschot gegeven voor DJ-Mania, dé dj-contest van de provincie Limburg die elk jaar georganiseerd wordt in samenwerking met Muziekodroom. Voor zowel beginnende als meer ervaren dj's het ideale moment om hun skills te tonen aan het grote publiek. Dat DJ-Mania je carrière een boost kan geven bewijzen ex-deelnemers Faisal, Gewelt en Kijumba.

Uit 175 aanmeldingen bleven de 32 meest talentvolle dj’s over. Die 32 mogen zich tijdens de voorrondes in september en oktober voor een eerste keer bewijzen. Op zaterdag 2 december vechten de acht overlevers de definitieve eindstrijd uit tijdens de finale in Muziekodroom en Forty Five in Hasselt. 

De voorrondes zijn al volop aan de gang, maar wij stellen de 32 deelnemers nog eens aan je voor. We wensen iedere dj alvast ontzettend veel succes! 

Voorrondes: 22/09 in Peer, 29/09 Sint-Truiden, 13/10 Lommel, 20/10 Houthalen-Helchteren.

 

Alexander David

Alexander Heylen (22, Neerpelt) maakt er niet zo veel woorden aan vuil in zijn biografie. Zijn eigenzinnige sets komen recht uit het hart. Hij draait wat hij voelt en dat gaat van hiphop tot future bass, soul en r&b. Zoals hij zelf zegt: best listened to rather than read about.

 

Bearsøme

Pim Gombeer (17, Leopoldsburg) is een van de jongste deelnemers. Dat neemt niet weg dat hij al ervaring opdeed op Pukkelpop, Secret Garden, Forty Five en verschillende andere feestjes. Het gegrom van deze jonge beer vertaalt zich naar levendige house- en discosetjes.

 

Cheg

Mitchel Rauchegger (22, Genk) aka Cheg draait diepe melodische techno. Hij deed al wat ervaring op als drum & bass dj Aquila, maar besloot een jaar geleden om zich volledig te focussen op techno. Buiten de werkuren zit Mitchel vaak in zijn selfmade studio te werken aan nieuwe tracks. Wanneer zijn vrienden langskomen trakteert hij hen op de beste plaatjes en experimentele livesets.

 

DJ Berre

Laurens Bervoets (25, Tessenderlo) aka DJ Berre is een opvallende deelnemer in het lijstje. Tijdens zijn sets trekt hij ten strijde met zijn favoriete wapen, zijn turntables. Hij vergeet liefst alle genres en gaat voor die frisse en funky vibe.

 

Jolta

Ook Tom Hermans (24, Engelmanshoven) gaat aan de slag met het zwarte goud. Zijn experimentele vinyl-sets doorlopen alle spectrums van bass music. We zijn benieuwd! 

 

Drop Switch

Ruben Vandersmissen (19, Diepenbeek) dropt de bass met zijn diepe trap- en hiphopsetjes. 

 

exactly this.

Alexander Coenegrachts (23, Riemst) omschrijft zichzelf simpel: beats, hiphop en jazz. Wist je dat Alex ook deel uitmaakt van onze Chase family?

 

Fuga

Mattias Willems (18, Genk) mixt hiphop en trap. Naar eigen zeggen laat hij zich inspireren door Flume, Chet Faker en Mr. Carmack. Luister zelf maar hoe dat klinkt!

 

Grava

Grava is de artiestennaam van Ruben Borgers. (20, Bilzen) Hij gaat aan de slag met twee turntables en een mixer tijdens zijn zware technosets.

 

Haissem

Nog een techno-dj uit het lijstje is Willem Christoffels (20, Lanaken). Naast dj’en is hij ook druk bezig met producen en als we hem moeten geloven laat zijn eerste plaat niet lang meer op zich wachten. Zegt het Limburgse techno concept Bunker je trouwens iets? Haissem is er niet alleen resident maar ook oprichter.

 

Hyalyte

Chesney Wielemans (21, Genk) houdt zich al meer dan vijf jaar gepassioneerd bezig met draaien. Zijn favoriete stijlen zijn uk bass, hiphop en dnb. Iets wat hij allemaal probeert samen te brengen wanneer hij achter de draaitafels staat.

 

I Can’t

Mike Vandebriel (26, Lummen) was veertien toen hij voor het eerst een plaat in zijn handen nam. Vandaag heeft hij al een tiental jaar ervaring in het dj’en en producen, met verschillende releases op zijn naam. We denken dat deze man er toch wel iets van kan.

 

Impulse

Voor Laurens Fraussen (21, Lanaken) draait het allemaal om de bass and the beats. Hij mixt de beste drum & bass plaatjes aan elkaar met invloeden van hiphop, soul, future beats en zelfs techno. Succes Laurens!

 

Jasty

Jonas Verding (18, Hasselt) begon in de prille zomer van 2013 met het maken van housebeats. Vandaag is hij liefhebber van trap, hiphop en allerhande stijlen. Hij bracht al een eigen EP uit en mocht al langs gaan bij Genk On Stage, Studio Brussel en Grensloos.

 

Leblanc

Leblanc is geen toevallig gekozen artiestennaam als je Sidney De Wit (23, Bilzen) heet. In zijn slaapkamer houdt Leblanc zich bezig met het producen van duistere techno, liefst met analoge instrumenten. Al zou je bij het horen van die duistere sound eerder denken dat Lenoir een betere artiestennaam is. (we love bad jokes)

 

Matt Mills

Matt Mills heet in het gewone leven gewoon Mattice Molenaers. (19, Bilzen) Hij deed al wat ervaring op bij het dj-duo MVRX maar besloot solo te gaan om zijn carrière naar the next level te tillen. Leuk weetje, tijdens zijn sets maakt hij vaak gebruik van live percussie!

 

Muson

Sebastiaan Weytjens (20, Hoeselt) vindt zijn inspiratie bij namen zoals Kaytranada, Jarreau Vandal en Snakehips. Wegdromen geblazen op een dansbare funky setje dat werkelijk alle kanten kan opgaan.

 

Muze

Hoewel Joren Rubens (18, Peer) een dikke twee jaar geleden begon met draaien als hobby, is dj’en en producen vandaag niet meer weg te denken uit zijn leven. Hij speelde al op verschillende lokale evenementen en kreeg zelfs al een boeking in Oostenrijk. Break the house down!

 

n9899

Nathan Thys (18, Peer) en Vic Winters (19, Peer) noemen zich your favorite boysband. Ergens zit daar wel waarheid in, aangezien zij één van de twee enige dj-duo’s vormen dat deelneemt aan DJ-Mania. Ze vielen eerder al te spotten op het Limburgse partyconcept Grensloos!, 

 

Nachtlawaai

Het tweede DJ-duo bestaat uit Ysbert Drees (20, Overpelt) en Kevin Meier (20, Overpelt). Zij brengen een mix van tech house en deep house. Niet meteen het nachtlawaai waar jij de politie voor wil bellen.

 

Reign

Rein Braeken (19, Peer) is all about hiphop, grime en trap. Het is dan ook geen toeval dat hij geprogrammeerd staat op de volgende editie van Grensloos.

 

Ridoe

Techno techno techno. Emiel Lemmens (20, Neerpelt) is er zot van. Hij brengt niet alleen iedereen aan het dansen tijdens zijn eigen sets, maar organiseert ook technofeestjes onder de naam BROEIKAS.

 

Riotrash

Als je geregeld naar lokale drum & bass-feestjes gaat of altijd onze livestreams checkt, dan heb je Emiel Bierwaerts (21, Alken) misschien wel eens zien draaien. Al klinkt de naam Riotrash je dan waarschijnlijk bekender in de oren.

 

RTTN

Sander Rutten (22, Meeuwen-Gruitrode) aka RTTN is ook helemaal thuis in de drum & bass-scene. Hij deed al flink wat ervaring op grote evenementen zoals Laundry Day, Summerfestival en de beste d&b-feestjes zoals Antwerp Cityflow Festival, M&T XL en Invaderz.

 

Severe

Eindelijk een vrouw in het lijstje met Severe. (19, Paal) Met haar allround sets schopte ze het al tot in de finale van MNM Start 2 DJ en de Tomorrowland dj-contest van StuBru. We zijn benieuwd of ze deze keer ook de finale haalt.

 

Tailor

Niele Jossa (27, Sint-Truiden) kookt een stoofpotje met zijn twee lievelingsingrediënten: disco en house.

 

The Hungry Wolf

Bram Stockmans (19, Genk) begon op vijftienjarige leeftijd te draaien met CD-spelers, maar al snel ging hij back to the oldschool met vinyl. De kneepjes van het vak leerde hij van DJ +BATTERY- en Hush Hefner.

 

Timmerman

Toon Timmerman (22, Hasselt) begon als efljarige jongen te draaien in zijn slaapkamer, ondertussen stond hij al op Decadance en Tomorrowland.

 

Trophy’s Of Life

Brent Theys (15, Tessenderlo) brengt iets nieuws met zijn setjes waarin hij deep house, bass house en dubstep door elkaar mixt. Hij mag dan wel de jongste uit de bende zijn, dat wil helemaal niets zeggen.

 

Vàgue

Gijs Detré (16, Bilzen) omschrijft de tracks die hij producet als ruw: diepe kicks, groovy hihats en dikke basslines. Tijdens zien sets mag je diezelfde ingrediënten verwachten.

 

Vancos

De UK komt ook naar Limburg. Ruben Vandenrijn (19, Wellen) is verliefd op de UK sound en dat is meteen hoorbaar in zijn sets. Van UK Bass en UK Garage tot Grime, zolang het maar van overzees komt. Een van zijn tracks werd gesigned bij het label Housified en werd gebruikt als een Red Bull Elektropedia Exclusive.

 

Yooth

Last but not least is onze eigen Chase-member Yooth! Je kon Ingmar Doumen (21, Houthalen-Helchteren) al aan het werk zien op verschillende feestjes doorheen het land en tijdens onze livestreams. Verwacht je aan future beats, trap en hiphop met een exotische toets. We duimen zeker even hard voor Ingmar als voor al de rest! All new articles