CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Dropt Kendrick Lamar een tweede album op Pasen?

Half Twitter en Reddit is er ondertussen al rotsvast van overtuigd: Kendrick Lamar’s nieuwe worp DAMN. is het eerste deel van een tweeluik, waarvan het tweede deel op Pasen uitkomt. De argumentatie varieert tussen redelijk verdedigbaar en bespottelijk, maar we zijn hier ondertussen toch ook stilaan aan het duimen geslagen. Alles even kort op een rijtje:

GOD.

Lamar brengt zijn derde studio album op Goede Vrijdag, de dag waarop, volgens de Bijbel, Jezus aan het kruis stierf. In de intro van de openingstrack BLOOD., wordt Kendrick doodgeschoten - verraden zelfs. De online community hoopt dus op een verrijzenis op Pasen, analoog met de zoon van God. De rest van de plaat zit bovendien boordevol Bijbelse referenties (de songtitel GOD. is het minst subtiele voorbeeld). Kenny refereert naar verschillende bijbelse hoofdzonden en deugden in zijn teksten en titels. Hij zet zichzelf neer als de profeet van de moderne hip hop, en ook het laatste avondmaaltafereel in de clip voor HUMBLE., past in het plaatje.

Op het einde van het album klinkt opnieuw een pistoolschot en wordt het album teruggespoeld, om het verhaal uit de intro te herhalen. Volgens Redditgebruiker Shit_Lord_Detective (sic) duid dit op een tweede luik van het album, een alternatief universum waarin Kendrick niet wordt doodgeschoten en een ander verhaal vertelt.

 

The Matrix

Sounwave, die een hoop van het productiewerk van DAMN. voor zijn rekening nam, tweette vandaag “But what if I told you… that’s not the official version…”, met een foto van Morpheus uit The Matrix, het iconische beeld waarbij je de rode en blauwe pil in de weerspiegeling van zijn brilglazen ziet. De dualiteit tussen de virtuele en de echte wereld in The Matrix kan opnieuw verwijzen naar een tweede release. Bovendien was The Matrix volgens sommigen deels gebaseerd op het Nieuwe Testament, en zit de film vol Bijbelse referenties.
De bakstenen op de achtergrond van de cover van DAMN. zijn rood, en op zijn kersverse omslagfoto op Spotify, poseert Kendrick voor een blauwe bakstenen muur. Lamar verwijst ook naar The Matrix in de tweede song van zijn nieuwe album, DNA. Het begint allemaal verdacht goed in elkaar te passen...

The Heart pt. 4

...Maar we zijn nog niet klaar. In de teaser track die Lamar uitbracht in aanloop naar de release van DAMN.,  zegt hij letterlijk “ “my next album, the whole industry on a ice pack… with TOC, you see the flames.”. De betekenis van TOC zorgt al sinds de release van HUMBLE. voor kopzorgen bij de fans. Het drieletterwoord zou nu voor The Other Colour staan. 

Er is nog veel, veel meer. iemand zette deze samenvatting op twitter. Sommige zaken lijken er wel heel erg aan de haren bijgesleurd, maar wie weet… Zondag zullen we weten of de hele theorie een paaswindei blijkt te zijn.All new articles