CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Een avond in de Vlaamse bossen met CJ Calvin

​Als je onze Snapchat volgt had je het misschien al gemerkt; afgelopen zaterdag waren we uitgenodigd voor CJ Calvin’s suave listening sesh. De naam van het event deed al vermoeden dat het een gezellige get-together zou worden. Wij waren alvast getriggerd en kwamen met vijftien anderen samen in een huisje in Stekene om het upcoming album te beluisteren.

Tekst door Julie Vermeire, foto's door Jacowbski.


De zoektocht naar de locatie in de mistige duisternis creëerde alvast een spannende sfeer die deed denken aan 'The Fog'. We werden uiteindelijk gerustgesteld door wat licht op het einde van een wegje. We zijn er... Eenmaal aangekomen, ging het er iets gezelliger aan toe. Terwijl we wachtten op de anderen, kregen we alvast een glaasje ingeschonken en wat homemade spaghetti aangeboden. We nestelden ons in de zetel dicht bij het haardvuur en bereidden ons voor met wat oudere tracks van The Weeknd, Frank Ocean en Drizzy, gecureerd door CJ Calvin himself.

 


Een uurtje later kon de sessie aanvangen. Robbe Baudu nam het woord en leidde de avond in samen met de ingetogen CJ. Voor ieder nummer werd er kort gekadreerd waarover het ging. Een waaier aan unmastered tracks met hier en daar nog een missende feature werden afgespeeld. Na iedere song was er ruimte voor feedback en een occasionele skrt. Gentse beatmaker Lavito hield zich niet in en liet zijn fantasie gaan over de kicks en snares die de nummers tot een hoger niveau zouden kunnen tillen.

De sfeer ging van smooth R&B – of CJ R&B zoals hij het zelf wil noemen – tot boom bap en dark beats. Er waren zelfs wat dancehall vibes te bespeuren in een track die onder sommigen werd geïdentificeerd als het “schuurnummer”. Na het eerste deel namen we even een pauze om onze oren wat rust te gunnen en buiten een frisse neus te halen. Daarna gingen we verder om de reeks van zestien tracks af te maken.

 


Iedereen bleek in zijn eigen bubbel te genieten van de beats en de flow. CJ’s stem breide de instrumentals vlot aan elkaar en portretteert een groei sinds zijn vorige releases. Er is zeker meer volwassenheid te bespeuren in zowel de inhoud als de compositie van de songs, zelfs in een track die knipoogt naar het kinderlijke "Hoofd, Schouders, Knie en Teen". 

Na collectief te genieten, onze hoofden te boppen en meningen te delen, kunnen we met zekerheid zeggen dat CJ Calvin van plan is bergen te verzetten. En dat hij houdt van twerkende vrouwen. Zijn album zal uitkomen in april op een nieuw upcoming label opgericht door Robbe Baudu, Christophe Caboche (Spreej) en Brecht Petit. Zij hebben het juiste recept alvast uitgedokterd. Het is alleen nog even wachten tot ze het delen met ons.

Tot het zover is, kan je hier al genieten van een voorproevertje:

Check hieronder nog wat meer foto's van de avond:

 

All new articles