CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Een reis rond de wereld in 10 foto’s van Gauthier Tijtgat

Na 6 jaar Industriële Wetenschappen gestudeerd te hebben wist Chase-fotograaf Gauthier Tijtgat niet meteen welke verdere studies hij moest aanvatten. Hij kreeg het idee om een wereldreis te maken, en om die te financieren ging hij aan de slag bij Volvo Trucks. Het loon dat hij tweewekelijks ontving, zijn verjaardagsgeld en wat hij verdiende met foto's nemen ging telkens onmiddellijk naar het boeken van vluchten, hotels en uitstapjes.

Op het programma: Kopenhagen, Dubai, Beijing, Tokyo, Sydney, Brisbane, Auckland, Opotiki, Wellington, Los Angeles, Las Vegas en New York. Tijdens zijn reis lukte het Gauthier zelfs om een selfie te nemen met Bill Clinton.

 


Ondertussen is Gauthier terug in België. Speciaal voor Chase selecteerde hij 10 foto's uit 10 verschillende plaatsen die hij bezocht. Het volledige fotoalbum van zijn reis kan je checken op zijn website
 

Burj Khalifa, Dubai, United Arab Emirates

Gauthier: De Burj Khalifa is de hoogste free standing structure van de wereld. Het uitzicht hier is schitterend en het is zeer absurd hoe Dubai 'uit het niets' in de middle of nowhere neergeplant is.
 


Forbidden City, Beijing, China

​Gauthier: Deze foto is genomen vanop een plaats waar er letterlijk een honderdtal fotografen stonden. De verboden stad is slechts deels toegankelijk voor toeristen, maar het mooiste uitzicht op de stad heb je van op dit hoekpunt, of vanop Jingshan Park.
 


Shibuya, Tokyo, Japan

Gauthier: De Shibuya scramble heeft zijn naam niet gestolen, wanneer het licht op groen slaat voor voetgangers start de madness. Dit is de drukste oversteekplaats voor voetgangers ter wereld. Zeer mooi met de LED-panelen die je kan bekijken vanop de stoep, want wanneer je oversteekt kan je niet stilstaan! 
 


Opera House, Sydney, Australië

​Gauthier: Na de landing in Sydney in de late avond ben ik meteen naar mijn hotel gegaan, om dan meteen door te gaan naar het Opera House. Dit was zowat het hoogtepunt van deze reis voor mezelf. Ik wou dit gebouw zo graag zien! 's Avonds is het dan ook zeer mooi verlicht.
 


Auckland Tower, Auckland, Nieuw-Zeeland

Gauthier: Hier ben ik samen met het gezin waarbij ik verbleef naartoe gegaan. De Auckland Tower is zeker de moeite en biedt een mooi uitzicht over Auckland, een stad waar je maar een paar minuten moet rijden om terug in de middle of nowhere te zijn. Zeer leuk; citylife en toch het gevoel van natuur hebben!
 


A-Frame Hill, Opotiki, Nieuw-Zeeland

Gauthier: Het gezin waarbij ik verbleef beschikte over een drone die we 's avonds af en toe gebruikten. De laatste week dat ik in Nieuw-Zeeland was kregen we deze schitterende zonsondergang met magische paarsgekleurde lucht te zien. De berg die je ziet is A-Frame hill, simpelweg omdat hij een A-vorm heeft. 
 


Hollywood Sign, Hollywood, USA

Gauthier: Deze foto is genomen na een wandeling van 3 uur, vertrekkende vanuit Griffith Park. Zeker de wandeling en de foto waard!
 


Grand Canyon, Arizona, USA

Gauthier: Vanuit Las Vegas reed ik met een busje naar de Grand Canyon. Ongelooflijk wat de natuur hier door middel van wind en waterstromingen gecreëerd heeft. 
 


Rockefeller Center, New York, USA

Gauthier: Een van de mooiste uitzichten over NYC & Central Park. Een bezoekje aan het Rockefeller Center maakt deel uit van de citypass, zeker de moeite waard.
 


Nyhavn, Copenhagen, Denemarken

Gauthier: Een must-see in Copenhagen, deze gekleurde huisjes aan het water zijn wereldbekend. Dit is ook een zeer gezellige plaats om lekkers te eten of drinken.
 

Meer foto's van Gauthier's wereldreis vind je op www.gauthiertijtgat.com.All new articles