CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Frank Ocean zal deze maand zijn nieuwe album droppen

De fans van Frank Ocean mogen na vier trage jaren eindelijk een (voorzichtig) vreugdesprongetje maken. De kans is namelijk groot dat hun held in juli van dit jaar zijn langverwachte album zal droppen. Sinds zijn debuutplaat ‘Channel ORANGE’ verscheen, goed voor zes (!) Grammy’s, was het muisstil rond Frank Ocean. Het enthousiasme was dan ook enorm toen de artiest in april 2015 aankondigde dat hij in juli van datzelfde jaar zijn nieuwe album/magazine ‘Boys Don’t Cry’ zou droppen.

 

Juli 2015 passeerde echter zonder teken van leven van Ocean. Heel af en toe verschenen er cryptische tweets van zijn moeder of kapper, of fans vingen signalen op, maar maar dat was allemaal ijdele hoop: Frank bleef op de achtergrond en niemand wist waar hij uithing (hoe de situatie in april van dit jaar zat, kan je hier nog eens nalezen).

De fanbase van Ocean baseerde zich vooral op indirecte berichten, aangezien rechtstreekse communicatie van de artiest of zijn entourage totaal uitbleef sinds april 2015. Nu is er echter geweldig nieuws: op de sobere site van ‘Boys Don’t Cry’ is deze afbeelding verschenen:

Is het echt zover?

De post laat niet al te veel aan de verbeelding over: Ocean heeft een hele waslijst aan due dates gemist, en de volgende valt op een onbekende dag in juli 2016. Doorwinterde Ocean-sceptici repliceren waarschijnlijk dat het de zoveelste due date is die de artiest zal missen. Maar hier herhalen we: alle informatie en gespeculeerde data van het lijstje komen van Reddit-theoriën (die Ocean dus wel degelijk opvolgt) en magazines (zoals Time, dat 3 juni verkeerdelijk voorspelde). Nu stuurt Ocean zélf een due date de wereld in, en dat is een wereld van verschil. Daarnaast ligt een release in juli 2016 ook (relatief) in de lijn der verwachtingen. Zoals we bij Chase al schreven in april van dit jaar:

"Een uitleg die nu meer en meer opduikt is dat de nieuwe plaat zo zomers aandoet dat het een misdaad zou zijn ze in de herfst of winter te droppen. Het is niet toevallig dat 'Channel ORANGE', een album dat zee, hitte en zomeravonden ademt, gereleaset werd in juli, net zoals de bedoeling was voor 'Boys Don’t Cry'. De zwoele nummers die we de afgelopen maanden al te horen kregen, vertonen alvast geen grote stijlbreuk met de vorige plaat en het is dus zeker geloofwaardig dat Frank zijn deadline vorig jaar in volle besluiteloosheid gemist heeft en tot de volgende zomer wilde wachten voor de perfecte release."

Al schreven we het zelf, we konden het niet beter geschreven hebben. Dit is een zomerplaat en die drop je in de zomer. Het is zover. Dat denkt ook Franks broer, Ryan Breaux, die dezelfde afbeelding op zijn Instagram onderschreef met “#JULY2016”.

 

Wanneer komt-ie precies?

Moeilijk te zeggen. Zoals verwacht zijn er internetnerds die met hun programma’s de verborgen datum proberen te ontcijferen. Deze afbeelding circuleert op diverse Ocean-fora en toont 15 juli als due date.

Als je een fan bent van Frank Ocean, raden we aan om de veertiende niet met torenhoge verwachtingen in bed te kruipen, want dan ben je misschien voor de zoveelste keer teleurgesteld. Toch is er een kans dat het écht de 15de zal zijn. We willen ons niet blindstaren op willekeurige patronen in het lijstje, maar het is opvallend dat alle data vrijdagen zijn. De kans is dus groot dat er een 8, 15, 22 of 29 voor de juli geschrapt is. En zo verwachten de hardnekkig naïeve Ocean-fans hun album eindelijk op 15 juli 2016.

Er rest dan nog één probleem. Tussen alle data in 2015, die in chronologische volgorde staan, staat er één indringertje: 13 november 2016. Die staat niet alleen chronologisch verloren, maar is ook een zondag tussen allemaal vrijdagen. Optimisten hopen op het begin van een tour op die dag ; pessimisten denken dat Ocean speelt met de opgelegde, chronologische due dates van elke maand – één of andere journalist of fan zou via ambiguë tekens wel weer een datum in juli vinden.

Wij zijn optimistisch, op het naïeve af. Op één van de vier vrijdagen in juli gaat Frank ons eindelijk dat album geven. #JULY2016, godverdomme, eindelijk.All new articles