CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Genkster Squad ‘Twee generaties hiphop uit Genk’

Genkster Squad bracht op dertien december hun debuut plaat uit: Genkster Squad 2013. ‘Twee generaties hiphop uit Genk’ bundelden hun lyrische krachten samen in dertien tracks. Chase ging verhaal halen bij niemand minder dan Don Luca, de capo di tutti capi.

Dag Don Luca. Proficiat met jullie album.

Dank u, we hebben er met zijn allen hard aan gewerkt.

Er zijn inderdaad veel MC’s die aan bod komen. Bekende stemmen afwisselend met jonge, verse stemmen. Hoe is dit project eigenlijk tot stand gekomen?

Ja, er staan in totaal twintig MC’s op het album. En niet te vergeten, de jongens van Losco op de beats. Het is eigenlijk allemaal begonnen toen enkele van de meest ervaren rappers uit Genk samen zaten. We wilden samen iets maken als collectief, waar ook jonge, nieuwe talenten uit Genk welkom waren om hun aandeel in de Genkse hiphop te claimen.

Jullie hebben enkele gevestigde waarden in de Vlaamse hiphopscène tussen jullie crew staan. Hoe heb je hen allemaal overtuigd om mee te werken aan het project?

Om te beginnen zijn we natuurlijk allemaal vrienden die houden van goede muziek. En de Vlaamse hiphopscène is jammer genoeg nog steeds zeer klein. We moeten allemaal vechten om een plaats op een podium te krijgen. We dachten dat de scene wel een beetje meer eensgezindheid kon gebruiken, dus besloten we allemaal samen te werken. Ons project gaven we een stevige naam mee en Genkster Squad was geboren.

Om zoveel muzikanten bij elkaar te brengen, heb je een groot huis nodig. Hebben jullie een plaats waar iedereen ruimte heeft om zijn ding te doen?

We werkten ons project uit en gingen aankloppen bij Villa Basta en de jeugddienst van de stad Genk. Zij waren wel te vinden voor ons idee en gaven ons een platform om onze ideeën uit te werken. We kregen een budget en een plaats waar we ons ding mochten doen. We besloten de meest ervaren muzikanten tot hiphopambassadeurs om te dopen en een oproep te doen aan de Genkse jeugd via een promo-clip. Vanaf 27 april konden jongeren terecht in het hiphop huis onder de fietsenstalling van Rondpunt26, jeugdcentrum van Genk. Negen weken lang konden Genkse jongeren werken aan teksten, performance & beats. Dit onder het goedkeurend oog van onze ambassadeurs.

En dit resulteerde in het album: Genkster Squad 2013. Waar kunnen we dit album beluisteren en kopen?

Het album kost € 4 of meer, en is te koop op bandcamp. Fysieke copies zijn te koop via onze Facebook-pagina of bij één van onze ambassadeurs. De lijst van producers en ambassadeurs vindt je hier.

Jullie geven ook exemplaren weg. Wat moeten ze op zijn minst weten over de Genkster Squad om één te winnen?

Met welke vraag hebben wij de Genkse nieuwe garde gerekruteerd?

Perfect. Bedankt voor het interview en nog veel succes met toekomstige projecten.

Antwoorden kunnen gestuurd worden naar info@chase.be.

Interview door Jef Van Gucht.All new articles