CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Onze dagelijkse selectie voor de Gentse Feesten

De Gentse Feesten zijn na bijna 173 jaar uitgegroeid tot één van de grootste culturele festivals in Europa met nationale en internationale artiesten, gratis muziek op meer dan tien pleinen, ontelbare cafés en onnoemelijk veel feestjes. Om jou een beetje wegwijs te maken in het gigantische aanbod aan optredens en party’s, kozen wij tien evenementen uit die je op de Gentse Feesten zeker niet mag missen.
 

Vrijdag 15 juli - We Play House - Charlatan

Openen doen we bij Chase met een stevig potje house muziek op We Play House in Café Charlatan. DJ’s zoals FCL (Red D & San Soda), Bafana, Karawane draaien die avond de plaatjes aan elkaar. Lekker dansen op house grooves, zo sluit je het beste de eerste dag van dit tiendaagse volksfeest af. 

 

Zaterdag 16 juli - Boogie Nights - Club 69

Op de tweede dag van dit jaarlijkse festijn trekken we richting Club 69 om te dansen op Boogie Nights. Een hele avond lang funk, R&B en bootylicious hiphopbeats geserveerd door Djsense & Big Poppe

Zondag 17 juli - Polé Polé - Graslei

Op deze zalige zondag raden wij iedereen aan om richting Polé Polé op de Graslei te trekken. 's Avonds speelt Guts; een producer/beatmaker uit Parijs die al heeft samengewerkt met klinkende namen zoals De La Soul, The Roots en Common. Verwacht je aan een mengeling van soul, reggae en tropische muziek op een van de gezelligste plekken van Gent!

 

Maandag 18 juli - Trefpunt Festival - Sint-Jacobs

Om de kater van het weekend te verteren komt Pura Vida op het Trefpunt Festival spelen! De sweet reggae vibes van Bregt de Boever en de zijnen kleuren Sint-Jacobs helemaal rood, geel en groen. Pura Vida bracht laatst nog een killer album uit samen met reggae-legende Lee Scratch Perry. Zeker de moeite waard om te zien dus. 

 

Dinsdag 19 juli - All Eyes On Hip Hop - Charlatan

All Eyes On Hip Hop brengt dinsdag jouw wekelijkse portie hiphopbeats in Café Charlatan. Deze worden gebracht door dj’s Purist (UK), Dj SNS, DJ MoCity (Irak), Azer, Patat, en Bleu Bleu. Dit belooft een straf feestje te worden! 

Woensdag 20 juli - Boomtown - Kouter

De programmatie van Boomtown op de Kouter  is er ook eentje om naar uit te kijken. Hier kan je op woensdag o.a Berrykrimi, Pepe, Woodie Smalls en STUFF op hetzelfde podium aantreffen. Belgische hiphop aan de top!

Donderdag 21 juli - Private Sessions - Marriott

Red Bull Elektropedia hijackt tijdens de Gentse Feesten de kelder van het Marriott Hotel op de Korenlei. Onder de naam Private Sessions organiseren ze een hele week feestjes met een nationale en internationale line-up. Donderdag spelen op deze unieke locatie Lefto en Team Liefde gegarandeerd de pannen van het dak.

Vrijdag 22 juli - Dichters in't Raam - Anseelplein

Op vrijdag zitten er Dichters in’t Raam op het Anseelplein. Rappers zoals Samoerai, MC Equal, Connard en Fheeta brengen poëtische teksten vanop het eerste verdiep. Gun jezelf een welverdiende rustpauze en bereid je voor op het laatste weekend.

Zaterdag 23 juli - Chunks of Funk - White Cat

Chunks of Funk brengt je in de White Cat het beste van beats tot bossa en van hiphop tot house.  Het partyconcept is ondertussen al aan zijn negenendertigste editie toe en verrast keer op keer. Het belooft weer een gezellige avond te worden.

Zondag 24 juli - Klankfest - Vooruit

Op de laatste dag van het tiendaagse volksfeest trekken we richting Vooruit voor Klankfest om ons nog een keer volledig te laten gaan op house grooves en techno beats van o.a. Sluwe Vos, Jonas Kopp, Dax J en Pete Howl.

 All new articles